Türk Kızılayı Erzurum Şube Başkanı Turgutcan'ın cenazesi defnedildi

Bürosunda geçirdiği rahatsızlık sonucu 95 yaşında vefat eden Mithat Turgutcan'ın naaşı, kurucu başkanlığını yaptığı Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetindeki törenin ardından toprağa verildi

Türk Kızılayı Erzurum Şube Başkanı Turgutcan'ın cenazesi defnedildi
Türk Kızılayı Erzurum Şube Başkanı Turgutcan'ın cenazesi defnedildi
GİRİŞ 28.05.2015 18:18 GÜNCELLEME 28.05.2015 18:18

Türk Kızılayı Erzurum Şube Başkanı Mithat Turgutcan'ın cenazesi, kurucu başkanı olduğu Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetindeki (DAGC) törenin ardından defnedildi.

Bürosunda 95 yaşında yaşamını yitiren Turgutcan için DAGC önünde tören düzenlendi. Daha sonra Narmanlı Camisi'ne getirilen Turgutcan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgutcan'ın Türk Kızılayı için önemli hizmetler yaptığını anlattı.

"Rahmana kavuşan Mithat Turgutcan'a Allah'tan rahmet diliyorum" diyen Akar, "Mithat Turgutcan, çok duayen bir Kızılaycıydı. Kızılaya çok büyük emekleri vardı. Bütün Kızılay camiası adına milletimize başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy da Erzurum'un, bir büyüğünü kaybettiğini söyledi.

Turgutcan'ın Erzurum için önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Özsoy, "Kendisi, duayen gazeteciydi. Meslek büyüğümüzdü ve ondan önemli şeyler öğrendik. Onun açtığı yolda yürüdük. Başımız her sıkıştığında ona danışırdık. Erzurum için çok önemli şeyler yaptı gerçekten. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz ama her canlı ölümü tadacaktır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattı
Düğün yapacaklar dikkat! Yaz aylarında talep arttı: Uzmanından sahte altın uyarısı