YTB Başkanı Bülbül Kilis'te:

"Milletimiz, Suriyeliler için çok büyük özveride bulunuyor. Yapılan yardımlar misafirperverliğimizi net bir şekilde ortaya koyuyor"

YTB Başkanı Bülbül Kilis'te:
YTB Başkanı Bülbül Kilis'te:
GİRİŞ 02.07.2015 18:59 GÜNCELLEME 02.07.2015 18:59

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Kilis'te Vali Süleyman Tapsız'dan Suriyeli sığınmacılar hakkında bilgi aldı.

Bülbül, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin Suriyelilere kadirşinaslığını net bir şekilde gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin Suriyelilere şimdiye kadar 6 milyar dolar yardım yaptığını belirten Bülbül, "Milletimiz, Suriyeliler için çok büyük özveride bulunuyor. Yapılan yardımlar misafirperverliğimizi net bir şekilde ortaya koyuyor. Biz de bu konuda Kilis'teki faaliyetler hakkında bilgilendik, neler yapıldığını daha bir şekilde öğrendik" dedi.

Kamplardaki Suriyeli öğrenciler hakkında yürütülen eğitim faaliyetlerini anlatan Bülbül, 10 kampta Suriyeli öğrencilere Türkçe öğretildiğini aktardı.

Türkçe öğrenen başarılı Suriyeli öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelere yerleştirildiğini belirten Bülbül, Suriyelilerin Türkiye'ye daha rahat entegre olmaları ve sorunlarını çözebilmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Bülbül, daha sonra Elbeyli konteyner kentini ziyaret etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?