Arap zenginlerinin yeni gözdesi oldu!

İstanbulluların doğayla baş başa stres atmak için akın ettiği Sapanca’ya, son birkaç yılda Araplar akın ediyor.

 Arap zenginlerinin yeni gözdesi oldu!
Arap zenginlerinin yeni gözdesi oldu!
GİRİŞ 04.07.2015 13:33 GÜNCELLEME 04.07.2015 13:33

İlçeye bağlı göl manzaralı orman içi köylerde ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılar tarafından satın alınarak, fiyatları 650- 700 bin dolara kadar çıkan lüks villaların inşa edildiği ’Villaköy’lere dönüşüyor.

Uzaktan bakıldığında yemyeşil orman içinde dikkat çeken villa inşaatları için ’Orman talanı’ iddiaları gündeme gelmesine rağmen, Sapanca Belediye Başkanı Ak Partili Aydın Yılmazer villaların inşa edildiği alanların daha önceden imara açık, eskiden köy statüsündeki orman içi mahalleler olduğunu söyledi.

Son yıllarda turizmde atağa geçen Sapanca’da, yaz- kış önemli bölümü Suudi Arabistan ve Katarlı olmak üzere Araplara rastlanıyor. Birçoğu daha önce yapılan villalarda oturan Arapların gelişiyle, bölgedeki ev ve arazi fiyatları da katlandı. Suudi Arabistan ağırlıklı Arap ortaklı Türk firmalar, daha çok tercih edildiği için Sapanca Gölü’ne hakim noktalardan villa istiyor. Büyükşehir Yasası’ndan önce köy statüsünde olan ve şimdi mahalleye dönüşen Kartepe’de, orman içindeki tüm ev ve arsaların tamamı alınarak, müteahhit firmalar tarafından ’Villaköy’ e dönüştürülüyor. Bu yapılar da Sapanca- İzmit yolundan geçilirken gruplar halinde hemen dikkat çekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık