Niğde'de robotik yürüme cihazı tanıtıldı

Cihaz, Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde hizmete sunuldu

Niğde'de robotik yürüme cihazı tanıtıldı
Niğde'de robotik yürüme cihazı tanıtıldı
GİRİŞ 27.07.2015 15:54 GÜNCELLEME 27.07.2015 15:54

Bor ilçesinde egzersiz yaptırdığı belirtilen robotik yürüme cihazı basına tanıtıldı.

Bir hasta, Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde hizmete sunulan cihazla yürütüldü.

Programa katılan Niğde Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Fatih Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, cihazla sunulan hizmetin herhangi bir nedenle yürüme yeteneğini kaybetmiş, omurilik, beyin ya da ortopedik sebeplerle yürüme becerisi azalmış kişilerin bu fonksiyonunu geri kazandırmaya yönelik bir tedavi olduğunu belirterek, "Türkiye'de 20 şehirde bu cihazdan temin edildi. Robotik yürüme cihazını Niğde'ye kazandırmış olmanın onur, mutluluk ve sevincini yaşıyoruz" dedi.

Bugün ilk defa tedavi uyguladıklarını belirten Balcı, şöyle devam etti:

"İlk hastamızı buraya alabilmek hepimizi sevindirdi. Özellikle trafik kazalarında ve başka sebeplerle beyin, aşağı doğru omurilik, kas hastalıkları ve ortopedik nedenlerden kaynaklı yürüme yeteneğindeki sıkıntıları çözmeye yönelik bir tedavi. Cihaz çocuklar için de kullanılabiliyor. Ekrandaki oyun sayesinde puan toplama yöntemiyle çocuklar aynı anda hem oyun oynayıp hem de tedavi olma fırsatı bulacaklar. Cihaz, tamamen yerli üretim ve tam teknolojiyle üretilmiş bir cihaz. Ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı."

- Cihaz hastaya ormanda yürüyormuş gibi gösteriyor

Fizik tedavi uzmanı Esin Bengü Küçük de cihazın gövdeden askı sistemiyle hastayı ayağa kaldırdığını belirterek, "Burada kasıktan ve gövdeden hastanın ağırlığını kaldırıyoruz. Hasta ormanda, çölde ve sahada kendisinin yürüdüğünü görüyor. Ağaçlar ve para puan toplayarak, sağa sola dönüşler yaparak, sağ sol alt kas kısmını güçlendirme çalışmaları yapmış oluyor. Aynı zamanda da hasta doğada yürüyüş yaptığını düşünüyor ve psikolojik etkisi de oluyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!