TKDK, Uşak'ta 242 projeye destek verdi

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak Koordinatörü Cihan Karahan, 242 projeye toplam 103 milyon lira destek verdiklerini açıkladı. 

TKDK, Uşak'ta 242 projeye destek verdi
TKDK, Uşak'ta 242 projeye destek verdi
GİRİŞ 30.07.2015 19:45 GÜNCELLEME 30.07.2015 21:09

Karahan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilaç, baharat, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitiminin açılış konuşmasında, Uşak'taki tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla çeşitli proje çağrılarına çıktıklarını söyledi. 

Kentte iki yılda toplam 243 projeyi desteklediklerini aktaran Karahan, bu projelere 54 milyon lirası hibe olmak üzere toplam 103 milyon lira verdiklerini kaydetti. 

Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin önemli bir tarımsal faaliyet alanı olduğunu kaydeden Karahan, bu alanda yatırım yapmak isteyenleri bilgilendirmek amacıyla eğitim programını düzenlediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Sarıhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hüseyin Hancı katılımcılara ilaç, baharat, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği hakkında sunum yaptı. 

Eğitime katılanlara belgeleri verildi. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!