İHH merkezindeki yangın

Reyhanlı'daki lojistik merkezde yanan fırın ve yardım deposunun yerine yenisi inşa edilecek

İHH merkezindeki yangın
İHH merkezindeki yangın
GİRİŞ 01.08.2015 16:11 GÜNCELLEME 01.08.2015 16:11

 İHH İnsani Yardım Vakfı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki lojistik merkezinde yanan fırın ve yardım deposunun yerine yenisinin yapılması için çalışma başlattı.

Vakfın Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine, yapılacak yeni fırında Suriye'deki yardıma muhtaç insanlara ekmek üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Fırının "Yeniden inşa ediyoruz" adıyla başlatılan kampanyayla tekrar aktif hale getirileceğini belirten Karacaoğlu, çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Yaklaşık iki yıl önce kurulan fırında üretim yaparak Suriye'nin dört bir yanına ekmek ulaştırdıklarını anımsatan Karacaoğlu, "Günlük 170 bin ekmek üretilen fırında yangın sonrası üretimi durdu. Yardım deposu da kullanılmaz hale geldi. Şu an hasar tespit çalışmaları devam ediyor" dedi.

İHH'nın Suriye'nin farklı bölgeleri için 20 fırınının daha olduğunu aktaran Karacaoğlu, "Onlara bu fırınlardan ekmek temin ediyoruz. Üretilen ekmekler, Suriye'de Hama, İdlib, Halep, Humus ve Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadır kamplarına ulaştırılıyor" diye konuştu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Lojistik Merkezi'nin fırın bölümünde 30 Temmuz'da yangın çıkmış, olayda fırın ve yardım deposu büyük zarar görmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu