Balıkçıların yeni sezon hazırlığı

ÖZGÜN TİRAN - Denizlerdeki av yasağının 1 Eylül'de sona ermesini bekleyen Karadenizli balıkçılar, tekne ve ağlarını onararak, yeni sezona hazırlanıyor.

Balıkçıların yeni sezon hazırlığı
Balıkçıların yeni sezon hazırlığı
GİRİŞ 18.08.2015 11:57 GÜNCELLEME 18.08.2015 13:10

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki balıkçılar, yeni av sezonuyla denize açılmayı heyecanla bekliyor.

Karadeniz'de yaklaşık 25 yıldır balıkçılık yapan Erol Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon öncesi hazırlıkların sürdüğünü, ağ ve teknelerine bakım yaptıklarını anlattı.

Geçen yıl kötü bir sezon geçirdiklerini, bu sezon balıkçılar olarak umutlu olduklarını dile getiren Kurt, 55 balıkçı teknesinin 1 Eylül'de "Vira Bismillah" demek için gün saydığını kaydetti.

Denizde avladıkları balık sayısının her geçen gün azaldığına işaret eden Kurt, eski günleri özlediklerini söyledi.

- Yunuslar, korkulu rüyamız oldu

Ağlarına takılan balıkları yunusların yediğini ve balıkçıların zor durumda kaldıklarını, yunusların hem avladıkları balıklara hem de ağlarına büyük zarar verdiğini aktaran Kurt, "Balığı ağlarla sarıyoruz ama onun da çoğunu yunuslar yiyor, ağlarımızı da paramparça ediyorlar. Ağlara bakım yapıyoruz. Geçen yıl burada balıkçılık çok kötü geçti sayılır. Trabzon ve Zonguldak taraflarında bir şeyler oldu. Bu sezon da kötü giderse yandık, iflas ederiz" diye konuştu.

Balıkçı Adnan Oktar da yeni bir umut ve heyecanla yeni av mevsimini karşılamaya hazırlandıklarını, ilk etapta palamut avlamak için denize açılacaklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi