PKK’dan işçilere tehdit mektubu

Terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'daki inşaatlarda çalışan işçiler ve vatandaşlara yönelik tehdit mektupları ortaya çıktı.

PKK’dan işçilere tehdit mektubu
PKK’dan işçilere tehdit mektubu
GİRİŞ 29.08.2015 09:25 GÜNCELLEME 29.08.2015 09:29
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Kürt vatandaşlarına tehdit içerikli mektuplar göndermeye devam ediyor. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra şiddet eylemleriyle bölgedeki baskısını artıran terör örgütünün tehdit mektuplarından biri, ekmek parası için baraj inşaatında çalışan işçilere gönderildi. Daha önce Mardin ve Şırnak'ta HPG Botan Saha Komutanlığı mührüyle bildiri dağıtan teröristler, birtakım isteklerinin vatandaşlar tarafından yerine getirilmemesini gerekçe göstererek, 'çalışan herkesin can ve mal güvenliği tehlikeye girecektir' diyor.
 
İNŞAATI BIRAKIP GİDİN
 
Baraj inşatında çalışan işçilerin isimlerini tek tek fişleyen örgüt mektubunda, işçileri hedef tahtasına oturturcasına “Bundan sonra bu insanların canı tehlikededir” ifadelerini kullanıyor. Tüm işçilerin baraj inşaatında çalışmayı bırakması gerektiği belirtilen tehdit mektuplarında ayrıca, baraj için çalışan tüm insan, araç ve malzemelerin esas hedef olduğu belirtiliyor. Baraj inşaatına yönelik saldırıların tüm sorumluluğunu da üstlenen PKK, vatandaşları da barajda çalışan işçilerle irtibatını kesmeleri için baskı uyguluyor. Teröristler mektupta, barajda çalışan ve ekmek parasının derdinde olan işçilerle irtibatların kesilerek devlete karşı tavır almaya zorluyor.
 
OLACAKLARDAN SORUMLUSUNUZ
 
Üzerinde sözde HPG Botan Komutanlığı yazılı mühür benzeri damga bulunan imzalı tehdit mektupları bununla da sınırlı değil. Baraj yapımını engelleyerek bölge halkına yapılan yatırımların önüne geçmeyi hedefleyen terör örgütünün 7 Haziran seçimlerinde uyguladığı baskıdan sonuç alamadığı Kürt vatandaşlarını da mektuplarla tehdit ettiği ortaya çıktı, Öcalan'ın Kürt halkına özgürlük hedeflediğini iddia eden terör örgütü mektuplarda Kürt asıllı olduğu anlaşılan vatandaşı “Kendi ırkına karşı mücadele yürütmek”le suçlayarak “Bu kişiliklerin ne dosta ne de düşmana bir yararı olur” ifadesini kullanıyor. (YeniŞafak)

YORUMLAR 25
  • BJK 8 yıl önce Şikayet Et
    Sorarım bu pkk yı destekleyen hdp ye siz mi kürt halkının hakkını savunuyorsunuz? Siz sadece efendilerinizin emirlerini yerine getiriyorsunuz ayrıca kürt olduğunuzu falanda iddia etmeyin siz buz gibi ermenisiniz kürt halkına bu güne kadar en ufak faydanız olmadı zarardan başka. bölgeye yapılan yatırımlar sizi neden rahatsız ediyor sorarım size o bölgede sadece kürtler yaşıyor ve kürtler faydalanıyor bumu sizi rahatsız eden.
    Cevapla
  • Mutlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Köy sandıkları il ve ilçe merkezlerine taşınsın. Ayrıca ÖSYM nın sınav kameraları kullanılabilir. KCK ve YDGH operasyonları yapılsın. Halk kendini güvende hissetsin. Devletin gücünü görsün halk oyu AK Partiye verir. Bakın hükümete bunu iletin. Bunları yapsın. Tek başına iktidar olmak istiyorsa eğer. Ben doğuda yaşayan bir Kürdüm. Bunu Lütfen iletin.
    Cevapla
  • nerde bu unsurlar 8 yıl önce Şikayet Et
    yaw bu açıklama, demeçler hangi in den geliyor oraya operasyon yapmadınız mı? bombalamadınız mı? ne yapıyorsunuz? adamlar halen dağdan talimat yağdırıyorlar bu ne demek oluyor.
    Cevapla
  • kaplan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne ininden bahsediyorsunuz, devletin belediye binalarındaki başkan kılıklı teröristler tarafından yapılıyor.
    Cevapla
  • Hasan Atak 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletin olmadığı yerde pkk var terör var maalesf çözüm süreci altında yürütülen politikalar pkk hyı güçlendirdi. pkk terör örgütü ile müzakere yerine mücadele yapılsa idi Devletimizin otoritesi u kadar ayaklar altında olmayacakı hapisteki terörist başı dahi Bakanlarımız tarafından barış elçisi olarak sunuldu adeta beyinlere algı operasyonu yapıldı bu ülkede kürtlere ayırımcılık yapılmamasına rağmen kürt sorunu var denildi çözüm süreci diye bir hikaye yazıldı oynandı. Bu ülkeyi bölme sorunu vardır başka bir sorun yoktur
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar millet düşmanı başka da bişey demiyorum bu hainleri hala desteleyenlere yazıklar olsun diyorum bir Kürt olarak
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    adı hakan olan bir kürdü de ilk defa duyuyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil
Uzmanlar: İsrail'in Gazze'deki amacı Philadelphia Koridoru'na ulaşmak