PKK'nın HDP üzerinden kanlı planı!

Viranşehir'de HDP'nin etkinliğinde sabotaj yapmayı planlayan PKK'lı 5 kişi emeline ulaşmadan yakalandı.

PKK'nın HDP üzerinden kanlı planı!
PKK'nın HDP üzerinden kanlı planı!
GİRİŞ 16.09.2015 09:14 GÜNCELLEME 16.09.2015 11:24
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa İl Emniyet müdürü Eyüp Pınarbaşı ve ekibi, PKK'nın Viranşehir oyununu bozdu. PKK, yürüyüş hazırlığı yapan HDP'lileri öldürüp, 170 bin kişinin yaşadığı Viranşehir'de özerklik ilan edecekti.

PKK, DİYARBAKIR'DA HDP MİTİNGİNE BOMBA KOYDU

PKK terör örgütü 7 Haziran seçimleri öncesi HDP'nin Diyarbakır mitingine bomba koyup 4 kişi hayatını kaybetmesine, 200'den fazla kişi yaralanmasına sebep olmuştu. Bu olayda HDP'yi mağdur göstermiş ve oy toplamasına yardımcı olmuştu. 

SURUÇ'TA 32 GENCE KIYMIŞLARDI

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 11 Nisan Caddesi’ndeki Suruç Belediyesi’ne ait Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’ndan gençlerin açıklama yaptığı sırada canlı bomba ile saldırı düzenlenmiş 32 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırının arkasında da PKK'nın olduğu ortaya çıkmıştı.

VİRANŞEHİR'DE HDP'Lİ VEKİLLERİ ÖLDÜRECEKLERDİ

İki gün önce Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki bir parktan silah sesleri yükseldi. Özel harekat polislerinin sevk edildiği bölgede parka patlayıcı yerleştirmek isteyen şahıslar suçüstü yakalandı.

Ardından yapılan baskınlarla soruşturma genişletilerek 17 kişi daha gözaltına alındı. Patlatılmak istenen bombanın perde arkasından ise oldukça ürkütücü bir plan ortaya çıktı. Bombanın yerleştirilmek istendiği parkta dün başta Osman Baydemir olmak üzere HDP'nin Şanlıurfa milletvekilleri ve bazı belediye başkanları bir basın açıklaması yapmayı planlıyordu. DPB'li yöneticilerin de bulunacağı ve birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşecek basın açıklaması PKK bombasıyla kana bulanacaktı.

HALK KIŞKIRTILACAKTI

Viranşehir'deki hain planı istihbarat birimleri önceden tespit edip sabotajın önüne geçti. Kaynaklar, parktaki bombanın patlatılmasıyla, başta bölge halkı olmak üzere Cizre ve Yüksekova gibi birçok merkezde kitlelerin sokağa dökülmesinin amaçlandığını belirtiyor. PKK'nın, amaçları için 'kendi seçilmişlerini bile' hedeflemesi, eli kanlı örgütün karanlık yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

1 KASIM İÇİN Mİ?

HDP'lilerin katılacağı toplantıyı hedef alan PKK'nın, 1 Kasım öncesi yeni bir 'mağduriyet' oluşturmayı amaçladığı tahmin ediliyor. Planın başarılı olması halinde örgüt bu kanlı oyunu 7 Haziran'da olduğu gibi seçim malzemesi yapacaktı. 7 Haziran öncesi HDP'ye yönelik şaibeli saldırılar gerçekleşmişti. Adana ve Mersin'de HDP'ye saldırıların arkasından DHKP-C çıkmış, yine HDP'nin Diyarbakır mitinginde de bomba patlamış, 4 kişi ölmüştü. HDP'nin barajı aşmasında çok önemli faktörlerden biri olduğu belirtilen bu saldırının üzerindeki şaibeler halen giderilmedi.

YORUMLAR 26
  • Aydin 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye DEAS ile karsi karsiya getirilme planlarina karsi uyanik olmali. Bölgede savasan ülkelerin bir cogu biranda savasmaktan vazgecebilirler, Türkiye kalici ülke oldugundan iyi düsünmeli.
    Cevapla
  • turkoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin hepsi oyun... oy lar yaklasiyor diye, HDP kendisini iyi gostermek istiyor, PKK lan calismadigini gostermek istiyor.. ama bunlarin hepsi yalan... HDP = PKK... bize oyun yapmasinlar, yutmayiz.. PKK isteseydi orayi ucururdu.. ama guya yakalandilar.. hadi be ordan, sahtekarlar sizi!
    Cevapla
  • takipci 8 yıl önce Şikayet Et
    dogudaki turkce bimeyen kürtlerde duymali ögrenmeili bu haberleri.Trt şeş miydi neydi.dogudaki devletin kürt kanallarinda akşama kadar anlatin hdp yide pkk yida..çunku çogu kürt cahillikten bilmemezliktende bunlara oy veriyo..
    Cevapla
  • hakan oz 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp ye oy verenler bunu görmüyorsa sorun medyada,yok görüpte hala destek oluyorsa o zaman gebermeyi hak ediyorlar.
    Cevapla
  • Xxx 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar devlet kursa bile anca birbirini öldürür. Güçlü olan Aşiret Güçsüz olanı veya kendine tehdit gördüklerini öldürür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı