Cizre'de olaylı gün!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde YDG-H'liler, Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının yıl dönümünü bahane ederek olay çıkardı.

Cizre'de olaylı gün!
Cizre'de olaylı gün!
GİRİŞ 09.10.2015 14:45 GÜNCELLEME 09.10.2015 14:49
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yol kapatan ve polislere molotofkokteyli ile saldıran grupların çıkardığı olaylar sırasında okuldan çıkan öğrencilerle öğretmenler zor anlar yaşadı.

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, Türkiye'nin baskısıyla 9 Ekim 1998 yılında Suriye'den çıkarılışının yıldönümünde Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK yandaşları olay çıktı. Esnafa kepenk kapatma eylemi yaptıran yüzleri maske ile kapalı YDG-H'liler, ardından Çevreyolu, Dörtyol Kavşağı, Köprübaşı ve Nusaybin Caddesi üzerinde yol kesip, sürücülerinden anahtarları gasp ettikleri araç ve TIR'larla yolu ulaşıma kapattı.

ÖĞRENCİLER ZOR ANLAR YAŞADI 

Olay yerine giden polis ekiplerine molotofkokteyli ve taşlı saldırıda bulunan YDG-H'lilere güvenlik güçleri gaz bombası ile müdahale etti. Olayların arasında kalan okullarından çıkan öğrenci ve öğretmenler ile vatandaşlar korku ve panik içinde kaçıştı. Polisler öğrencilerin güvenli bir şekilde olay yerinden uzaklaşmasına yardımcı oldu.

Polis araçlarından anons yapılarak, yolları kapatacak şekilde park edilen araçların kaldırılması istendi. Şoförler de anahtarlarının alındığını belirterek, araçlarını kullanamadıklarını dile getirdi.

Cizre'nin çeşitli noktalarında yol kapatan YDG-H'lilerle polis arasındaki olaylar yer yer sürerken, ilçede geniş güvenlik önlemi alındı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 23
  • TURAB 8 yıl önce Şikayet Et
    abdullah çatlı'yı rahmetle yad ediyorum...
    Cevapla
  • Öğretmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Cizre'de öğretmenim . İstanbuldan bu sene atandım . İdealler ve eğitim aşkı ile her türlü olumsuzluğa rağmen çıktık geldik . Sabah herkes boykot ediyordu bizim müdür ille de gelin dedi.Sonra duyduk ki Cizre kapatılmış . Okulu erkenden bitirip geri dönmek istedik Cizre'ye . Ancak servisimizi teröristler çevirmiş. Başka bi servisle gittik. Cizre'nin girişinde indirdiler . Oradan itibaren 20 tane gencecik öğretmen yürümek zorunda kaldık. Olayların Hendeklerin içinden çatışma sesleri altında geçtik gittik. Bayan hocaların çoğu ağlıyordu. Ya bize bi şey olsaydı. Bunun sorumlusu kim olurdu. Buraya devlet bile giremiyor ancak bizi gönderdi . Şuan hala çatışmalar var , Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun kardeşim.Sorumluları utansın.Siz sabredin.Cizrede en az kafir PKK lılar kadar , hatta daha fazla müslüman kardeşimiz var.Allaha güvenin dua edin.Biz dua ediyoruz.
    Cevapla
  • guven lik 8 yıl önce Şikayet Et
    vurun bunları.vurmazsanız eğitim falan yaptırmaz.tek çare vur..
    Cevapla
  • isimsiz kahraman 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan nasil olurda komsusunun ne halt yedigini bilemez? Mustehaktir sizlere diyesim geliyor ama Rabbim Islah etsin diyelim.. Hz.Ali (R.a) ne diyor? Haksizlik karsisinda susan Dilsiz Seytandir.
    Cevapla
  • hemso-70 8 yıl önce Şikayet Et
    ya ben anlamiyorum bulari neden vurmuyorlar.yuzleri kapali molotof kokteyleri atanlari oldureceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı