Paralel operasyonda ilginç gelişmeler

Uşak'taki Paralel operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı. Savunmayı üstlenen avukat ise devlet üniversitesinde hukuk hocası..

Paralel operasyonda ilginç gelişmeler
Paralel operasyonda ilginç gelişmeler
GİRİŞ 20.11.2015 11:49 GÜNCELLEME 24.11.2015 10:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Uşak'taki "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonun ikinci ayağında, "örgüte finansal destek sağlanması için yurt dışında çeşitli toplantıların organize edilmesi" iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı. Gözaltılar sonrası bazı isimlerin savunmasını üstlenen Avukat Hakan Duru, dosyada hiçbir somut delil, somut isnat bulunmadığını söyledi. Tutuklanmaları da manidar bulan Duru'nun bir devlet üniversitesinde dışarıdan hukuk dersleri verdiği öğrenildi.

ANINDA İLİŞİĞİ KESİLDİ

OIayın ortaya çıkmasının hemen ardından ilgili ismin rektörlük talimatıyla üniversite ile olan tüm ilişiğinin kesildiği kaydedildi.

TUTUKLU SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının sürdürdüğü "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturması kapsamında, Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki gün gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 7 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından örgüte üye oldukları gerekçesiyle, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen zanlılardan A.A, İ.Ö, R.K. ve A.D. tutuklanırken, A.Ö, M.E. ve İ.B. ise adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında tutuklananların sayısı ise 9'a yükseldi.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, PDY'NİN AVUKATI

Paralel Devlet Yapılanması kapsamında Uşak'ta gözaltına alınanların avukatlığını üstlenen Hakan Duru'nun devlet üniversitesinde dışarıdan eğitmen olarak Maliye, Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme gibi bölümlerde hukuk dersi verdiği ve hocalık yaptığı ortaya çıktı. Olayların ortaya çıkmasının ardından Duru'nun üniversite ile tüm ilişiği kesildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak hatta her türlü destek vermeyi kendine vazife yapmış olan bu terör örgütü üyesi avukat neden tutuklanmıyor sayın cumhuriyet savcıları
    Cevapla
  • osmanlı tokadı 8 yıl önce Şikayet Et
    savunmacıların dil sınavları kpss vs tüm sınavları geriye dönük incelensin.
    Cevapla
  • SAĞLAM 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan hadi ordan
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    insanlara savunma hakkı bari verin. sizler ne vicdansız insanlar olmuşsunuz
    Cevapla
  • antiparalel 8 yıl önce Şikayet Et
    vicdan ve siz paraleller iki dünyanın birbirine en uzak iki kavramısınız. hadi ordan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü