Görgü tanığı anlattı: Elçi silahını çıkardı ama...

Diyarbakır'daki çatışmanın görgü tanığı anlattı: Elçi, vurulduktan sonra yere düştüğü sırada silahını çıkardı, ama kullanamadı.

Görgü tanığı anlattı: Elçi silahını çıkardı ama...
Görgü tanığı anlattı: Elçi silahını çıkardı ama...
GİRİŞ 28.11.2015 16:55 GÜNCELLEME 28.11.2015 16:56
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıda olay yerinde bulunan bir görgü tanığı, çatışmanın, iki kişinin gruba doğru silah sıkarak yaklaşmasıyla başladığını söyledi. Elçi, vurulduktan sonra yere düştüğü sırada elini beline atıp silahını çıkardı, ama kullanamadı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve adının Mehmet olduğunu söyleyen bir görgü tanığı, Al Jazeera'ye olay anını anlattı.

Görgü tanığı, iki kişinin, Balıkçılarbaşı tarafından gruba doğru silah sıkarak yaklaştığını söyledi.

"Tahir Elçi konuşmasını bitirdi, elinde pankart vardı, onu dört ayaklı minaerenin dibine koyarken silah sesi geldi. Balıkçılarbaşı tarafından biri silah sıka sıka bu alana doğru geldi. Arkasında bir kişi daha vardı." Görgü tanığı, bu sırada silah sıkan iki kişinin geldiği yönün tersinden de uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını söyledi. Elçi'nin de bu yönden gelen kurşunla, ensesinden vurulduğunu belirtti.

ELİNİ SİLAHINA GÖTÜRDÜ AMA...

"Bu arada dört ayaklı minarenin arka sokağında bulunan hendekten de uzun namlulu silahla ateş açıldı. Tahir Elçi'nin kafasının arkasından vurulduğunu gördüm. Yere düştü, yere düşerken elini beline götürdü kendi silahını çıkarmak için. Silahını çıkardı ama yere düştü, kullanamadı.

"Kafasını kaldırıp ateş açılan yere doğru bakmaya çalıştı, baktı ve sonra kafası yere düştü. Yüzü gözü kan içindeydi."

"Çatışma 10 dakika kadar sürdü. O sırada kafamızı kaldıramadık."

YORUMLAR 19
  • bakman 8 yıl önce Şikayet Et
    Ensesinden vurulduğuna göre vuranlar bence ön taraftan PKK'lıları kovalayan polislerin kör kurşunu değil. Çünkü Merhum vurulmadan önce gazetecilerle beraber ilk olayın olduğu tarafa doğru bakıyor ve kendini korumaya çalışıyordu. Uzaktan keskin nişancıyla vurulduğuna göre bence üst akıl tarafından veya kendi içlerinden ustaca düzenlenmiş bir tertip. Biz benzerini geçmişte çok gördük. Aziz Nesin, Uğur Mumcu, A.Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Vedat Aydın, Musa Anter v.s. hep malum zihniyetin kullandığı adamlar değil miydiler?
    Cevapla
  • Sina 8 yıl önce Şikayet Et
    Üzülmek yürek ister uzulmedim diyen ler. .merhamet duygularının ne durumda olduğunu kontrol etsin ler
    Cevapla
  • oktay02 8 yıl önce Şikayet Et
    sizce ankara patlaması-rusya uçağının düşürülmesi-bugünkü olay ve birçok olayların oluşması kim yapyor olmalı üst akıl yaptırıyor nerde HDP li millet vekilleri bu açılmada yoklar??? millet ey müslümanlar uyanın PKK TAŞERON ÖRGÜT HERŞEY İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK VE TÜRKİYEYİ ZAYIFLATMAK İÇİN allah kerimdir...
    Cevapla
  • gresunlu 8 yıl önce Şikayet Et
    polislerimize ALLAH rahmet eylesin devamli bu neyin basin açıklaması
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Üzülmedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor