Süryaniler HDP'yi yalanladı

Gabriel Akyüz, bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin, "Kiliselerimizde herhangi bir zarar yok" dedi.

Süryaniler HDP'yi yalanladı
Süryaniler HDP'yi yalanladı
GİRİŞ 13.03.2016 16:12 GÜNCELLEME 13.03.2016 16:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mardin Süryani Kadim Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin, "Kiliselerimizde herhangi bir zarar yok" dedi.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonlarda kiliseleri ve Süryanilerin zarar gördüğüne ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Mardin ve Diyarbakır'daki kiliselerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini belirten Akyüz, şöyle konuştu:

"Basında kiliselerin zarar gördüğü yönünde haberler çıkmış. Kiliselerimizde herhangi bir zarar yoktur. Yaşanan olaylarla ilgili endişeler zaten her yerde olabilir. Endişe ayrı, zarar görme ayrı bir olay. Allah'a şükür, Nusaybin'deki Mor Yakup Kilisesi ile Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Meryem Ana Kilisesi zarar görmedi. Kiliselerin zarar gördüğü haberi doğru değildir."

- "Devlet, bütün ihtiyaçlarını karşılıyor"

Sur'da yaşanan olaylar üzerine Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile bir süre önce Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret ettiklerini kaydeden Akyüz, "Diyarbakır'daki kilisede 2 ailemiz yaşamaktaydı. Olaylardan dolayı orayı terk etmek zorunda kalmışlardı. Devlet, bunları otele yerleştirmiş ve orada konaklıyorlar. Devlet, bütün ihtiyaçlarını karşılıyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 5
  • ALBAYRAK 8 yıl önce Şikayet Et
    zormu bu dünyada böyle yaşaşamak
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    camiler zarar gördü kiliseler değil aymazlar sürüsü...
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabi kiliselere zarar gelmez çünkü hdpkk-chpkk nin kutsalı oralar.Şayet oralara sığınsaydılar biliyorlardı TSK nın dümdüz edeceğini !
    Cevapla
  • Bilge 8 yıl önce Şikayet Et
    Suryaniler de bu vatanin evladi tabiki sahip cikacak ulkemize mesele din meselesi degil mesele soysuzluk meselesi..
    Cevapla
  • isa 8 yıl önce Şikayet Et
    süryaniner kadar olamanadiniz müslüman olmadiklari halde türkiyemize sahip cikarken bu hdppk lar vatana hayinlik pesinde o zaman bize ya sev ya terk et demek düser
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı