Mısır'da cuntaya karşı, yine 'devrim' sesleri!

Mısır'da, darbeyi protesto için “Git” sloganıyla süresiz, ülke çapında gösteri çağrısı yapıldı.

Mısır'da cuntaya karşı, yine 'devrim' sesleri!
Mısır'da cuntaya karşı, yine 'devrim' sesleri!
GİRİŞ 22.04.2016 09:21 GÜNCELLEME 22.04.2016 14:31

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Git” sloganı altında cunta lideri Abdulfettah es-Sisi'nin gitmesini talep eden, ülke çapında, süresiz yeni bir “devrim dalgası” için çağrı yapıldığı kaydedildi.

Ülkedeki farklı siyasi grupları, aralarındaki anlaşmazlıkları bertaraf etmeye davet eden açıklamada, hedeflerinin, “darbeci rejime” son verilmesi olduğu belirtildi. Mısır Gazeteciler Sendikası ise, gazetecilerin “baltacı” adı verilen provokatörler tarafından saldırıya uğramasını kınadı. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu provokatörlerin İçişleri Bakanlığı tarafından korunduğu vurgulandı.

CUNTA KÖŞEYE SIKIŞTI

Provokatörlerin gazetecilerin ailelerini de rahatsız ettiği ifade edilen açıklamada, emniyet güçlerinin gösterileri dağıtmak konusunda söz konusu provokatörlerden yardım aldığı ve gazetecilere saldırıda bulunmalarına müsaade ettiği kaydedildi. Mısır'da Sisi cuntası, meşruiyet tezlerinin aşındığı, ülke içinde ve uluslararası toplumda giderek artan eleştirilere hedef olduğu zorlu bir döneme girdi. İtalyan öğrenci Regeni'nin işkence edilerek öldürülmesiyle ilgili soruşturmada işbirliği yapmamak ve kritik bilgileri saklamakla suçlanan cunta, Mısır halkını da düne kadar haritalarda ve okul kitaplarında Mısır sınırları dahilinde gösterilen iki adanın aslında Suudi Arabistan'a ait olduğuna ikna etmeye çalışıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor