SRC sınav sonuçları AÇIKLANDI! (2016) - SRC sonuç SORGULAMA - ÖĞRENME!

Ülkemizde onbinlerce yük ve yolcu taşımacılığı yapan insanımızı ilgilendiren ve bu insanların işini devam ettirebilmesi için zorunlu olan SRC belgesi sınavı bilindiği üzere 11 Haziran'da yapılmıştı. Buna istinaden SRC sınav sonuçları açıklandı (2016), Sizde SRC sonucunuzu öğrenmek istiyorsanız haberimizinde için gerekli yönlendirmeler olacaktır. İşte SRC sonuçları (2016) ile ilgili tüm detaylar ve SRC sonucu SORGULAMA ekranı haber7.com'da bulabilirsiniz..

SRC sınav sonuçları AÇIKLANDI! (2016) - SRC sonuç SORGULAMA - ÖĞRENME!
SRC sınav sonuçları AÇIKLANDI! (2016) - SRC sonuç SORGULAMA - ÖĞRENME!
GİRİŞ 24.06.2016 15:49 GÜNCELLEME 24.06.2016 15:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ülkemizde onbinlerce yük ve yolcu taşımacılığı yapan insanımızı ilgilendiren ve bu insanların işini devam ettirebilmesi için zorunlu olan, ayrıca da senede 3 defa düzenlenen ve yük ve yolcu taşıyan vasıtaları kullanan sürücülerin alma gerekliliği bulunan SRC belgesi sınavı sonuçları açıklandı. (2016) SRC belgesi sınavı bilindiği üzere 11 Haziran'da yapılmıştı. Buna istinaden SRC sonuçları açıklandı (2016),  Sizde SRC sonucunuzu öğrenmek istiyorsanız haberimizinde için gerekli yönlendirmeler olacaktır. İşte SRC sonuçları (2016) ile ilgili tüm detaylar ve SRC sonucu ÖĞRENME - SRC sonucu SORGULAMA ekranı haber7.com'da bulabilirsiniz..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan duyuru sonrası SRC sonuçları erişime açıldı. İlgili adaylar e-Devlet üzerinden SRC sonuçlarına ulaşabiliyorlar. SRC sonuçlarınızı sorgulama ve öğrenmek için aşağıdaki linki kullanınız.

SRC SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav tarihini 11 Haziran olarak işaretlemeyi unutmayınız!!!

60 VE ÜZERİ PUAN ALAN BAŞARILI OLACAK

Sınavda 60 puan ve üzeri alan adaylar başarılı olurken, başarılı olan adayların SRC kartlarının bakanlık tarafından basılarak gönderilmesi için Halk Bankasının herhangi bir şubesine 17 TL "SRC kart ücreti" yatırmaları gerekmektedir. Basım süreci kart ücreti yatırıldıktan sonra başladığı için bir sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz kart ücretini yatırmak sürecin hızlanmasına yardımcı olacaktır.

SORU SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ

Türkiye'nin AB mevzuatına uyum çalışmaları çerçevesinde, Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişiler ile bunlar tarafından istihdam edilen kişilerin Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları şart koşulan SRC belgesi sınavında, geçmiş dönemlerde 50 soru üzerinden yapılan sınav, 11 Haziran'da yapılan sınav ile 25 soruya indirildi. 

KİMLER SRC ALMAK ZORUNDA?

Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren firmalar için, Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi en az bir (ÜDY) istihdam etme zorunluluğu getirilmiştir. Ayrıca sürücülere de (SRC) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olma zorunluluğu getirilmiş bulunmaktadır.

1- Eşya taşımacılığında kullanılan her türlü kamyon, kamyonet, çekici, yarı römork, tanker v.b. araçları kullanan sürücüler,

2- İl sınırları içinde ve 100 KM ye kadar mesafedeki şehiriçi taşımalar hariç olmak üzere, yolcu taşımalarında kullanılan otobüs, minibüs, otomobil (sadece A yetki belgesi kapsamındaki) sürücüleri.

SRC BELGESİ NEDİR?

SRC belgesi, yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen tüm ticari araç sürücülerinin almakla yükümlü oldukları bir belgedir. Bir başka açıklamayla karayolu taşımacılığı yapacak olan tüm sürücüler mesleki yeterlilik belgesi olarak da bilinen SRC belgesini almak zorundadır. Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici gibi ticari araç kullanan şoförler alır.

Karayolu taşıma kanununa göre eşya, yolcu gibi şeyleri taşıyan bir diğer deyişle ticari olan taşıtı sevk ve idare eden kişide bulunması gereken belgelerin neler olduğunu sıralarsak; bu belgelerden ilki sürücü belgesi (ehliyet), ikincisi mesleki yeterlilik belgesi yani SRC belgesi, üçüncüsü ise psikoteknik raporudur. Örnek vermek gerekirse ülkemizde bu belgenin adı SRC belgesi iken, Amerika'da aynı işlevi CDL belgesi görür. Farklı isimlere sahip olsalar da, ticari taşımacılık yapan her birey bu belgeyi almakla yükümlüdür. SRC belgesi için T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan sınava girilmelidir.

SRC SINAV TARİHLERİ

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Yolcu ve Yük taşımak isteyen ticari araç sürücülerinin girmiş olduğu SRC sınavı yılda 3 kez yapılmaktadır.

2016 yılında,

1. SRC Sınavı 6 Şubat Tarihinde yapıldı.

2. SRC Sınavı 11 Haziran tarihinde yapıldı.

3. SRC sınavı 8 Ekim tarihinde yapılacak.

8 Ekim 2016 tarihinde yapılacak olan yılın son SRC sınavının başvuru tarihi 25 Temmuz 2016 tarihinde başlayacak. Sınav katılım ücreti ise 35 TL.

ADAYLARIN KATILACAĞI SRC SINAVLARI VE ŞARTLARI

SRC1 Sınavı : Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak adayların girmesi gerekiyor. Bu sınava girecek adayların ehliyet sahibi olması şart. Otobüs kullanacak adayların 26, minibüs kullanacak olan adayların ise 19 yaşında olması gerekiyor

SRC2 Sınavı: Yurtiçinde yolcu taşımacılığı yapacakların girmesi gereken sınav.

SRC3 Sınavı: Uluslararası eşya, kargo taşıyacakların girmesi gereken sınav.

SRC4 Sınavı: Yurtiçinde eşya veya kargo taşıyacakların girmesi gereken sınav.

SRC5 Sınavı: Tehlikeli madde ve tıbbi atık taşıyan araçları kullanacakların girmesi gereken bir sınav. SRC5 Sınavına girebilmek için SRC3 ve SRC4 belgesinin olması ve sınava girecek olan adayların 63 yaşını geçmemiş olması gerekiyor.

YORUMLAR 1
  • veyselözmen 7 yıl önce Şikayet Et
    Src sunuçları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!