Fuat Avni olduğu ortaya çıkan Aydoğan Vatandaş gerçekleri! - Aydoğan Vatandaş KİMDİR?

Türkiye'nin zor günlerden geçtiği bu günler bir kenara devlet, yetkili kurumları ile, 15 Temmuz süreci ile ülkeyi uçuruma sürüklemek isteyen karanlık odakların üzerine üzerine gitmeye başladı. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Başbakanlık Ek binası Bilişim bölümüne düzenlenen operasyonla FETÖ'nün sosyal medya fenomeni Fuat Avni'nin Twitter'da sahte hesap açmış Aydoğan Vatandaş olduğu belirlendi. Peki Aydoğan Vatandaş kimdir?, Aydoğan Vatandaş nerelidir?, Aydoğan Vatandaş'ın FETÖ örgütünde görevi nedir?, işte yanıtlarını ve Aydoğan Vatandaş hakkında tüm gerçekleri ve ayrıntıları haber7.com'da bulabilirsiniz..

Fuat Avni olduğu ortaya çıkan Aydoğan Vatandaş gerçekleri! - Aydoğan Vatandaş KİMDİR?
Fuat Avni olduğu ortaya çıkan Aydoğan Vatandaş gerçekleri! - Aydoğan Vatandaş KİMDİR?
GİRİŞ 07.08.2016 13:07 GÜNCELLEME 07.08.2016 13:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Darbeci FETÖ terör örgütünün birkaç yıldır sosyal medya twitter üzerinden propagandasını yapan Fuat Avni'nin kimliği belli oldu. Yıllardır toplumdan kimliğini saklayan Fuat Avni'nin gerçekte Aydoğan Vatandaş olduğu belirlendi. Durum böyle olunca insanların 'Aydoğan Vatandaş'ın kimdir?' internette en çok arattığı konu oldu.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiği bu günler bir kenara devlet, yetkili kurumları ile, 15 Temmuz süreci ile ülkeyi uçuruma sürüklemek isteyen karanlık odakların üzerine üzerine gitmeye başladı. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Başbakanlık Ek binası Bilişim bölümüne düzenlenen operasyonla FETÖ'nün sosyal medya fenomeni Fuat Avni'nin Twitter'da sahte hesap açmış Aydoğan Vatandaş olduğu belirlendi. Peki Aydoğan Vatandaş kimdir?, Aydoğan Vatandaş nerelidir?,Aydoğan Vatandaş'ın FETÖ örgütünde görevi nedir?, işte yanıtlarını ve Aydoğan Vatandaş hakkında tüm ayrıntıları haber7.com'da bulabilirsiniz..

FUAT AVNİ (AYDOĞAN VATANDAŞ) BU KAFEDEN YAZDI

Fetullah Gülen Örgütü'nün (FETÖ) istihbarat yapılanmasının en karanlık yüzü olan Fuat Avni'nin İstanbul macerası deşifre oldu.

Seyyar Wi-Fi'ler aracılığıyla internete bağlanan ve ABD'den gönderilen şifreli SMS'leri Twittermesajına dönüştüren şahsın, FETÖ medyasının ABD temsilcisi Aydoğan Vatandaş olduğu ortaya çıktı. Vatandaş, terör örgütünün Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Emniyet ve Yargı gibi kurumlarına sızdırdığı militanları aracılığıyla elde ettiği gizli ve kritik bilgileri Cumhurbaşkanı'na yakın bir kişi imajı vererek Twitter'dan paylaşıyordu.

20 TL'YE SANAL İHANET

8 Temmuz 2014'te babasının rahatsızlığı nedeniyle Türkiye'ye gelen Aydoğan Vatandaş, örgütün talimatlarını Türkiye'de de operasyona dönüştürdü. Twitter mesajlarını AVM'lerde bulunan cafelerde oturarak yazan vatandaş, hiçbir şekilde cafelerin Wi-Fi hatlarını veya kullandığı GSM hattının sağladığı internet hizmetini kullanmadı. Vatandaş, internete bağlanabilmek için bir internet servis sağlayıcı şirketin verdiği seyyar Wi-Fi hizmetini kullandı. Bu hizmet için ise 2 saate 10, bir güne ise 20 TL ödedi.

GİZEMLİ NUMARALARDAN KRİPTOLU MESAJ

İşte Emniyet İstihbaratın hazırlayarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği Fuat Avni raporunun satırbaşları:

Yapılan incelemelerde Fuat Avni olarak bilinen Twitter kullanıcısının ID numarasına ulaşıldı. 2333398363 olarak tespit edilen ID numarasının daha önceden Said Solak isimli kullanıcıya ait olduğu bu hesabın da geçtiğimiz hafta Fuat Avni Operasyonu kapsamında tutuklanan Said Sefa'ya ait olduğu sonucuna ulaşıldı. Emniyet raporuna göre bu Said Solak isimli kullanıcı adı daha sonradan Fuat Avni olarak değiştirildi ve hesabı Aydoğan Vatandaş kullanmaya başladı. FETÖ, ulaştığı istihbarat ve dezenformasyonların tek kalemden çıkmasını istediği için hesabı Vatandaş'a kullandırttı.

*Fuat Avni hesabını kullanan Vatandaş, 2 yıllık süre zarfında 7 kez yurda giriş-çıkış yaptı. İstanbul'da bulunduğu zamanlarda Twitter mesajlarını genellikle Güngören ilçesi sınırlarından attı.

*Fuat Avni en kritik eylemlerinden birini 21 Temmuz 2014 günü, Yenibosna Starcity AVM'de bulununan Caribou Cafe'de yaptı. Saat 17:12'de seyyar Wi-Fi aracılığıyla internete bağlanan Vatandaş, 2 saat 27 dakika boyunca online olarak kaldı. Bu süre zarfında Fuat Avni hesabından 10 mesaj paylaşan Vatandaş, FETÖ'ye karşı en büyük ilk operasyon olarak bilinen 22 Temmuz Operasyonu'nu bir gün önceden deşifre etti. Bu operasyonda Emniyet içinde yuvalanmış ve yasadışı dinleme ile Selam-Tevhid Kumpası soruşturmalarını yürüten polis şeflerine yönelik ilk gözaltı dalgası yapılacaktı. Bu operasyon, FETÖ ile mücadelede kritik bir eşik olarak biliniyor.

*15 Nisan 2015 günü bir kez daha Türkiye'ye gelen Aydoğan Vatandaş, uçak yere iner inmez, dönemin Bugün Gazetesi yazarı ve Tahşiye Kumpası Davası sanığı Nuh Gönültaş'ı telefonla aradı.

*FETÖ militanı Aydoğan Vatandaş'ın, Türkiye'de kullandığı ikincil bir hat olan ABD'ye kayıtlı telefona çok sayıda gizemli mesaj gönderildi. Anoymous Call Phone olarak kaydedilen ve numarası tespit edilmeyen bu mesajların Vatandaş'a düzenli ve yoğun olarak, şifreli şekilde gönderildiği tespit edildi. İstihbarat, bu SMS'lerin FETÖ faaliyetleri kapsamında örgütsel içerikli şifreli talimatlar olduğunu düşünüyor.

*30 Nisan 2014 günü, Güngören ilçesinde bulunan Real AVM'deki Starbucks Cafe'de 2 saatlik kullanım satın aldığı seyyar Wi-Fi'den erişim hizmeti edinen Vatandaş, 15 dakika internete bağlı kaldı. Bu süre zarfında kendi Twitter veya Facebook paylaşımlarında herhangi bir hareket belirlenmedi ancak Fuat Avni hesabından 19 Tweet paylaşımı yaptığı ortaya çıkarıldı.

*Aydoğan Vatandaş 20 Mayıs 2015 günü saat 12:18'de Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki pasaport kontrol noktasından çıktı. Pasaport sırası beklerken 11:45:11-46 arasında Fuat Avni hesabından 2 twit daha paylaşarak ülkeyi terketti.

FUAT AVNİ AYDOĞAN VATANDAŞ ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Başbakanlık Ek binasına baskın düzenlenmiş, Bilgi İşlem biriminde çalışan 10 Kişi gözaltına alınmıştı. Bu 10 Kişiden 9'unun ise Bilgisayar Mühendisi olduğu söylenmişti. Bakırköy Başsavcılığı tarafından yapılan soruştuma sonucu Fuat Avni hesabına bu ekipten bazılarının bilgi aktardığı yine ortaya çıkmıştı.

Edinilen bilgilere göre Fuat Avni hesabının sahibi ise Aydoğan Vatandaş isimli FETÖ'cü terörist.

FETÖ'CÜ AYDOĞAN VATANDAŞ KİMDİR?

FETÖ terör örgütü mensubu Aydoğan Vatandaş, 1995 yılında Deniz Harp Okulu'ndan ayrılan aynı yıl Aksiyon dergisinde gazeteciliğe başladı. 2001 yılında Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili Edebiyatı bölümünden mezun olduğu belirtiliyor. 1995-2000 yılları arasında Aksiyon dergisinde muhabirlik- yazarlık gibi çeşitlik görevlerde bulunduğu söyleniliyor.  2000-2004 yılları arasında ise Zaman gazetesinde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığının yanı sıra Karakutu Programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmiş. 2006'dan bu yana ise ABD'nin New York şehrinde yaşayan Vatandaş'în, Fethullah Gülen tarafından özel olarak yetiştirildiği yine gelen bilgiler arasında.., 2009-2011 yılları arasında The New School'da medya alanında yüksek lisans yaptı ve aynı zamanda Today's Zaman gazetesinde çalıştı. FETÖ/PDY içerisinde 'üst düzey yönetici' olduğu belirlenen Vatandaş'ın ABD'de belli periyotlarla örgüt lideri Gülen'le toplantı yaptığı öğrenildi..

FUAT AVNİ'Nİ TROL ÇETESİ DE BELLİ OLDU

FETÖ'nün Twitter'da propaganda aracı olarak kullandığı "Fuat Avni" hesabına istihbarat sağlayan trol ekibi tespit edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Twitter'da propaganda aracı olarak kullandığı "Fuat Avni" hesabına istihbarat sağlayan trol ekibini tespit etti.

Eski bir emniyet müdürü ile FETÖ'nün internetsitelerini işleten ekibin örgüt toplantılarını gösteren fotoğraflar, savcılık dosyasına girdi.

Muhbir ekipte yer alan Şükrü Tuğrul Özşengül, Muhammet Yasir Aydoğmuş, Ahmet Memiş, Fatih Akalan, Fatih Yağmur ile "Fuat Avni" hesabının ilk kullanıcısı Said Sefa'nın ilişkisini gösteren fotoğraf ve bilgiler savcılık dosyasına girdi.

İŞTE FUAT AVNİ'NİN TROL ÇETESİ

 "Fuat Avni" hesabının ilk kullanıcıları soldaki Aydoğan vatandaş sağdaki Said Sefa 

KRİPTO İSTİHBARATÇILAR KAÇIRDI

Terör örgütünün trolü Aydoğan Vatandaş'ın deşifre olduğu anlaşılınca kripto FETÖ istihbaratçıları tarafından teknik takipten kurtarılıp iki ayrı uçak bileti ile polis yanıltılarak gece yarısı Almanya üzerinden yurt dışına kaçırıldığı anlaşıldı. Dosyaya göre Uslu ile Koçyiğit gibi birçok isim trol hesaba bilgi ve istihbarat sağlıyor.

Terör örgütü FETÖ'nün sosyal medya tetikçisi Fuat Avni mahlaslı kullanıcısının, ABD'de de yaşayan Today's Zaman yazarı Aydoğan Vatandaş olduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe sürecinden sonra propaganda ve devlet kurumlarındaki özel bilgileri paylaşma amacıyla açtığı "fuat avni" hesabını yöneten kişinin Aydoğan Vatandaş olduğu bilgisini ise bizzat ABD Federal Soruşturma Servisi (FBI) verdi. Fuat Avni'nin deşifre olması ve FETÖ tarafından Türkiye'den nasıl kaçırıldığı ise adeta filmlere konu olacak cinsten...

2015 yılında, Türkiye ile ABD arasında yapılan istihbarat paylaşımında, FBI bazı teröristlere dair bilgi isterken karşılığında FETÖ'nün sosyal medya tetikçisi Fuat Avni hesabını kimin yönettiğine dair tüm teknik bilgileri paylaşmak zorunda kaldı. FBI ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yetkilileri arasındaki de, "fuat avni" hesabının ABD'de yaşayan Aydoğan Vatandaş tarafından kullanıldığı belirlendi.

AYNI HESABI TÜRKİYE'DE DE KULLANMIŞ

Hesabını ilk kuran ve deşifre olan Said Sefa'dan sonra Fuat Avni hesabını kullanan kişinin Amerika'da yaşayan Aydoğan Vatandaş olduğunun öğrenilmesi üzerine, dönemin soruşturma savcısı ve şuan Bakırköy Başsavcıvekili olan Okan Özsoy, terörist Vatandaş'ın bilgi sızdırılmadan yakalanması için hemen talimat verdi. İstihbarat Daire Başkanlığı'yla beraber yapılan teknik araştırma neticesinde hesabın gerçekten de Aydoğan Vatandaş tarafından kullanıldığı ve zaman zaman Türkiye'ye gelip gittiği ve söz konusu hesabı burada da kullandığı belirledi. Cihan Haber Ajansı New York temsilcisi ve Today's Zaman eski yazarı Aydoğan Vatandaş Twitter üzerinde 'fuat avni' mahlası ile @fuatavni @fuatavnifuat @fuat avni_f @fuataliavni kullanıcı adlı hesapları yönettiği, Türkiye'ye giriş yaptığı tarihlerde ise doruk.net iletişim tarafından internet hizmeti sunulan 'WiSpotter' isimli platform üzerinden Twitter erişimi sağladığı ve paylaşımlar yaptığı belirlendi.

KRİPTOLAR HABER UÇURDU KAÇTI

Tam bu sırada, Aydoğan Vatandaş'ın Ağustos 2015'te İstanbul'a geldiği öğrenildi. Teknik araştırmanın operasyon aşamasına gelmesiyle, belli bazı "fuat avni" kullanıcısı adına belli cafelerden 'bir gün sonra yapılacak polis operasyonlarının' deşifre edildiği belirlenince, 'yakalanması' için düğmeye basıldı. Ancak FETÖ'cü Vatandaş'ın, devlet içine sızan kripto istihbaratçı FETÖ'cüler tarafından uyarılmasıyla teknik takipten sıyırarak kaçması sağlandı.

İKİ DÖNÜŞ BİLETİ ALMIŞ

Yapılan araştırmada FETÖ'cü Vatandaş'ın Türkiye'ye gelmeden önce ABD'ye dönüş için iki ayrı uçak bileti aldığı belirlendi. Operasyon yapılacağını öğrenen Vatandaş, Amerika'ya dönüş için gece saat 02:00'de Almanya üzerinden Singapur uçağıyla kaçtı. Vatandaş'ın olası bir operasyon için polisleri şaşırtmak ve zaman kazanmak için aldığı ikinci bilet ise bir sonraki güne alınmış, direkt ABD uçuşlu Türk Haya Yollarına (THY) ait bir bilet… Operasyon için düğmeye basıldığında ise Aydoğan vatandaşın bir önceki uçuşla kaçtığı fark edildi.

USLU VE KOÇYİĞİT MUHBİRMİŞ MEĞER

Bu zamana kadar Fuat Avni olarak isimleri gündeme gelen ve aralarından Emre Uslu, Akif Mustafa Koçyiğit gibi isimlerin aslında Fuat Avni'ye bilgi ve istihbarat aktarımı yapan kişiler olduğu tespit edildi.

Ayrıca FETÖ'nün sözde "fuat avni" hesabını, devleti küçük düşürmek için internet üzerinden buldukları 17 yaşındaki amatör bir bilgisayar korsanı olan S.D'ye bilinçli olarak hackletip, "fuat avni" hesabının kullanıcısı olarak da aslında hesabın muhbiri olan Emre Uslu'yu gösterdiği ortaya çıktı. "fuat avni"nin DM'lerine (direkt mesaj) ulaştığını ve bu hesabın kullanıcısı olarak Uslu'yu sanan S.D, sözde hacklediği "fuat avni" DM'lerini kopyalayarak Siber Suçlarla Mücadele şubesine ihbar etti. Bunun üzerine S.D ile irtibata geçen siber suçlar şubesi DM'leri nasıl hacklediğini sordu. FETÖ çetesinin hazırladığı tuzağa düşen görevliler, DM'lerin doğru olabileceğini ve aslında "fuat avni"nin muhbiri olan Emre Uslu'nun "fuat avni'nin kendisi olduğuna inandırıldı.

AK PARTİYE TUZAK KURMAK İSTEDİLER

Daha sonra medyaya da yansıyan haberlerde Uslu'nun bizzat Fuat Avni olduğu belirtilmişti. Ancak İstihbarat Daire Başkanlığının yaptığı araştırmada FETÖ'nün bilinçli olarak S.D üzerinden AK Parti'ye bir komplo hazırladığı belirlendi. Emre Uslu'nun "fuat avni" olduğuna yönelik çıkan haberlerden sonra S.D'yi 7 gün 24 saat boyunca izlediği, polislerle yaptığı görüşmeleri kaydettiği belirlenen FETÖ'nün, S.D'yi önce kaçırıp sonra "AK Parti'yi, CHP'ye komplo kurmuş" gibi göstermek için açıklamalar yaptırmayı planladığı öğrenildi. Ancak kalleş tuzağı haber alan istihbarat birimlerinin S.D'yi korumaya alarak oyunu önlediği ortaya çıktı.

GÜLEN'İN SÜPER ÇOCUĞU

1995 yılında Deniz Harp Okulu'ndan ayrıldıktan sonra aynı yıl Aksiyon dergisinde gazeteciliğe başlayan Aydoğan Vatandaş, 2001 yılında Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili Edebiyatı bölümünü bitirmiş. 1995-2000 yılları arasında Aksiyon'da muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yapan Vatandaş, 2000-2004 yılları arasında ise Zaman gazetesinde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığının yanı sıra Karakutu Programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmiş. 2006'dan bu yana ise ABD'nin New York şehrinde yaşayan FETÖ'nün özel olarak yetiştirdiği Vatandaş, 2009-2011 yılları arasında The New School'da medya alanında yüksek lisans yaptı ve aynı zamanda Today's Zaman gazetesinde çalıştı. FETÖ/PDY içerisinde 'üst düzey yönetici' olduğu belirlenen Vatandaş'ın ABD'de belli periyotlarla örgüt lideri Gülen'le toplantı yaptığı öğrenildi.

ULUSLARARASI KARALAMA KAMPANYASININ ÖNCÜSÜ

1997-2015 yılları arasında özelikle komple teorileri üzerine yazılmış 18 adet kitabının yayınlanan FETÖ'cü Vatandaş'ın son olarak İngilizce ve İspanyolca basılan ve içerik olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sözde iddiaların kaleme alındığı 'Hungry for power (İktidar Hırsı-Güç Zehirlenmesi: Erdoğan'ın Cadı Avı ve Devlet)' isimli kitabının 2015 yılı içerinde yayınlandığı ve FETÖ/PDY basın kuruluşlarına kitabın yurt dışına çok satan kitaplar arasına girdiği yönünde haberler yapıldı belirlendi.

ERGENEKON'UN İSİM BABASI

Özellikle örgütüne bağlı medya kuruluşlarında, iddia olunan Ergenekon Terör Örgütünün adını ilk defa 1996 yılında Aydoğan Vatandaş'ın kullanıldığı belirtiliyor.

YORUMLAR 2
  • METE 7 yıl önce Şikayet Et
    bunun maklubesine duble haşhaş koymuşlar galiba.başka türlü nasıl itaat edecektiki bu kadar.
    Cevapla
  • yeşim 7 yıl önce Şikayet Et
    Kitabını almıştım birkaç ay önce.verdiğim para haram zıkkım olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık