Türkmen lider isyan etti: PKK şov yapıyor!

Iraklı Türkmen lider Erşed Salihi, Kerkük'teki DEAŞ baskını sırasında ellerindeki silahlarla görüntülenen PKK'lı teröristlerle ilgili açıklama yaptı.

Türkmen lider isyan etti: PKK şov yapıyor!
Türkmen lider isyan etti: PKK şov yapıyor!
GİRİŞ 25.10.2016 16:36 GÜNCELLEME 25.10.2016 16:39
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Salihi, PKK'nın, KYB yardımıyla Türkmen bölgelerinin olduğu hatta yerleştirildiğini söyledi. Salihi, Kerkük'teki PKK'lı teröristlerin DEAŞ baskınında sosyal medyada fotoğraf paylaşıp şov yapmasına tepki gösterdi, "Irak polisi, Peşmerge güçleri ve Türkmenlerle birlikte tüm Kerkük halkı görevini yaptı ve geçit vermedi. PKK bu olayı istismar ederek 'Ben buradayım' demek istiyor. Benim polis olan yeğenimin de içinde olduğu şehitleri biz verdik" diye konuştu.

DEAŞ'ın 21 Ekim'de Kerkük kent merkezine düzenlediği eşzamanlı baskın sırasında ellerindeki silahlarla kent sokaklarında görüntülenen PKK'lı teröristler Irak'ta yeni bir tartışma başlattı. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Lideri ve Kerkük Milletvekili Erşed Salihi,PKK unsurlarının Irak kentlerine yerleştirilmesinin vahim sonuçlara yol açacağını söyleyerek, Kerkük'teki olayla ilgili olarak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni (KYB) suçladı.

KYB'Yİ SUÇLADI

Kerkük'teki ofisinde Al Jazeera'ya konuşan Salihi, KYB'nin Irak anayasasının 'ihtilaflı bölgeler' olarak tanımladığı Türkmen bölgelerine, PKK unsurlarının yerleşmesine ön ayak olduğunu söyledi: "Aslen Türkmen bölgesi olan anlaşmazlık bölgelerine PKK'nın karargâh açması ve KYB'nin bunlarla anlaşması, izin vermesi bence çok yanlıştır. Biz Sayın Talabani ile en iyi ilişkiler içindeydik. Hiçbir zaman bu şekilde şeyler olmadı. Ama maalesef şimdi çok net bir şekilde bunlar oluyor. Bu da gelecekte bizle KYB ile ilişkilerimizi çok etkileyecek bir konu olabilir."

 PKK'nın Kerkük'e yerel bir siyasi parti aracılığı ile girmiş olmasının çok büyük bir hata olduğunu söyleyen Salihi, muhtemel olumsuz gelişmeler konusunda KYB'yi sorumlu tutacaklarının altını çizdi.

'ŞOV YAPMASINLAR, ÜLKEMİZİ KENDİMİZ KORURUZ'

Salihi, PKK unsurlarının Kerkük baskınında etkin rol oynamasa da, sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflarla propaganda yaptıklarını söyledi:

"Şov yapmasınlar. Irak polisi, Peşmerge güçleri ve Türkmenlerle birlikte tüm Kerkük halkı görevini yaptı ve DAEŞ'e geçit vermedi. PKK bu olayı istismar ederek 'Ben buradayım' demek istiyor. Benim polis olan yeğenimin de içinde olduğu şehitleri biz verdik. Kendi ülkemizi, kendimiz koruruz."

PKK TÜRKMEN BÖLGELERİNE YERLEŞTİRİLİYOR

Terör örgütü Irak'ın egemenlik haklarını yıllardır ihlâl ettiğini söyleyen Salihi, merkezi hükümetin bu konuda pasif kaldığının altını çizerek, İran'ın isteği üzerine Irak'ta kampları bulunan Halkın Mücahitleri Örgütü için takınılan tavrın aynısını beklediklerini söyledi:

"PKK bugün Türkmen bölgelerinin olduğu hatta yerleştiriliyor. Telafer’in hemen yanında bulunan Sincar'da varlar. En güneydeki Türkmen bölgesi olan Mendeli'de varlar. Tuzhurmatı'da ve Kerkük'te son dönemde neden oldukları sorunlar ortada. Tabii KYB aracılığı ile buralara geliyorlar. IŞİD'e karşı mücadele bahanesiyle geliyorlar. Bağdat yönetimi de bu konuda sessiz kaldı. Biz bunu hatalı görüyoruz ve Irak'ın da egemenliğini etkileyen bir konudur. Biz İran Halk Mücahitleri'nin nasıl çıkmasını istediysek, PKK'nın da çıkmasını istiyoruz." 

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 42
  • hah 7 yıl önce Şikayet Et
    isyan edeceyine vurun indirin sokaklarda dolaşamasınlar
    Cevapla
  • Ordulu 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkmenler ve kerkük halkı pankartlarla çıksınlar sokaklara ! Pkk gitmesse vururuz diye !
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    keklik gibi avlattıracaksın. türkmenleri silahlandırmadan sokağa çıkarmayın.
    Cevapla
  • Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bordolar bi decik deyiverip gelse iyi olur oralara. ..ecdad yalnız kalmasın. ..aman ha
    Cevapla
  • malatyali 7 yıl önce Şikayet Et
    turkmenler silahlandirilmali acilen
    Cevapla
  • Ali Mercan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim isyan edecegine ordunu niye kurmadin niye türkmenleri birlesmedin kendini savunmadilar biz mi gelelim sizi savunmaya senin söylecekler sunlar olmaliydi biz pkk ve deasi yerel gücümüzlen kerkükten cikardik diyecektin, aglama arkadas kusura bakma hak etigini bulursun, kusura bakma
    Cevapla
  • Servet kocaağa 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler Türkiye'de bile silahlanma konusunda ayrıcalıklı. Devlet doğuda silah arayamaz, elektrik parası alamaz, vergi alamaz vs. Irak'ta Türk mahallelerinde elektrik yoktur, çöp bile toplanmaz. Tüm dünya kürtlerin yanındadır. Bu kürtleri sevmelerinden değil, durum şimdilik işlerine böyle geldiğindendir. Türklerin çakı bile bulundurmaları ezelinden yasaktır. Ali bey kardeşim sen henüz genç olmalısın. Aslanların kedilere boğdurulduğu dünyayı anladığında bu yazdıklarına üzülüp isyan edeceksin. Yine de konuya duyarlılığını tebrik ediyorum
    Cevapla
  • vitindiş 7 yıl önce Şikayet Et
    ey ali mercan adam zaten benim amcamın oğlu bunlarla savaşırken şehit düştü diyor. sen ise savaşmadığınızdan hak ediyorunuz diyorsun bu nasıl bir düşünce? maksatlı yorum yapmışsın. Türk düşmanı mısın?
    Cevapla
  • uyan Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl düşünce pkk yı avrupa-israil-abd-rusya vs desteklesin silahlandırsın,deaş ı da aynı şekilde palazlandırsın ,Türkiye Türkmenlere yardım etmesin,asıl sen istersen kusura bak,biz herşeye hazırız,Allah ın inayetiyle uyanık ve hazır olacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!