9 milyon 900 bin alabalık telef oldu

Muğla'nın Seydikemer İlçesi’ndeki Eşen Çayı üzerine kurulu Abalıoğlu Alabalık Tesisinde su bendinin yıkılması sonucu oksijensiz kalan 9 milyon 900 bin alabalık telef oldu.

GİRİŞ 25.11.2016 16:35 GÜNCELLEME 25.11.2016 18:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Seydikemer’in Ören Mahallesi’ndeki Abalıoğlu Alabalık Üretim Tesisinin Eşen Çayı’ndan su almak için kullandığı beton bent, dün saat 19.00’da kendiliğinden yıkıldı. Bendin yıkılması sonucu alabalık tesisindeki havuzlara su verilemedi.

Durgun suda oksijensiz kalan balıkların telef olmaması için bende iş makineleriyle müdahale edildi. Ancak bent 4 saat süren çalışmalara rağmen tamir edilemeyince tesisteki 228 havuzda oksijensiz kalan 9 milyon 900 bin alabalığın tamamı telef oldu.

BALIKLAR OKSİJENSİZ KALDI

Tesisin 2 bin 500 ton üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük alabalık üretim çiftliği olduğunu belirten Ören Mahallesi Muhtarı Şahin Ekinci, çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bendin yıkılmasının ardından tesisin bekçileri tarafından uyarıldığını anlatan Ekinci, "Bendin yıkılması haberi geldikten sonra hemen iş makineleriyle müdahale ettik. Ancak saatlerce süren çabaya rağmen başarılı olamadık. Bent yaklaşık 15 yıllık. Eski inşaat tekniklerinin yetersizliği bu sonucu doğurmuş olabilir" dedi. Ekinci, "Tesisimiz 40 kişiyi istihdam ediyor. Şu an tüm işçilerimiz temizlik çalışması yürütüyor. Çalışmalar tamamlanıp üretime tekrar başlanacaktır. Kaybettiğimiz milli servetimizdir" diye konuştu. Tesiste 35 milyon liralık zarar olduğu duyuruldu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • BİR DÜŞÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tesisin sahibisin ve böyle bir durumla karşılaştın. Çok zor çok.
    Cevapla
  • Mavi Kelebek 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne durdun şimdiye kadar be adam. 35 milyon az para mı... Balıkla dövecen bunları
    Cevapla
  • sucu murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Büyük geçmiş olsun. Daha önce sektörde çalışan biri olarak harcanan emek ve zahmeti biliyorum. Ayrıca tek tek saydınız mı diyen arkadaş işin içinde olmadığı için ezbere konuşuyor. Bu tür tesislerde yumurtadan porsiyonluğa hatta anaç balıklara kadar sayılar aşağı yukarı bellidir. Her havuzda havuzun büyüklüğüne , suyun sıcaklık derecesine, havuzdaki balıkların ortalama gramajı vb krıterlere göre bulunabilecek balık miktarları bellıdır.
    Cevapla
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi yapanlara ceza verilmeli.
    Cevapla
  • ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    yav bırakın bu martavalları.Devlet nasıl olsa karşılar masrafını yada sigorta . Başka çare gelmedimi aklına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler