1 milyon gurbetçiye oy müjdesi

680 sayılı KHK ile Nüfus Kanunu'nda yapılan değişiklikle yurt dışında yaşayan 1 milyon seçmenin oy kullanabilmesinin önü açıldı.

1 milyon gurbetçiye oy müjdesi
1 milyon gurbetçiye oy müjdesi
GİRİŞ 09.01.2017 14:15 GÜNCELLEME 10.01.2017 00:14
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

 Anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak referandumda yurt dışında yaşayan ancak oy kullanamayacak duruma düşen 1 milyon seçmen de oy kullanabilecek.

Resmi Gazete'de yayınlanan 680 sayılı KHK ile Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 49. maddesinin 3. fıkrası “Yerleşim yeri adresi yurt dışında olan Türk vatandaşlarının adres kayıtları, yaşadıkları ülkede kullanılan adres verilerine veya o ülke ve bağlı olduğu temsilcilik bilgisine göre tutulur” şeklinde düzenlendi.

Seçim Kanunu'nun geçici maddesindeki düzenleme nedeniyle 31 Aralık tarihinden sonra yurt dışında yaşayan 2.7 milyon seçmenden 1 milyonu oy kullanamayacak duruma düştü.

Seçim Kanunu'nun geçici maddesinde "31/12/2016 son tarih olmak üzere milletvekili genel seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi ve halk oylamalarında 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 35 inci maddesindeki hükümlerle sınırlı kalınmaksızın Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası esas alınarak veya mevcut bilgilerle Yurt Dışı Seçmen Kütüğü oluşturulabilir" düzenlemesi yer alıyordu. Bu düzenleme nedeniyle 31 Aralık 2016'dan önce adres kaydı yaptırmayan 1 milyon seçmen oy kullanamayacaktı.

KHK ile Nüfus Kanunu'nda yapılan bu değişikliğin ardından yurt dışında yaşayan ancak oy kullanamayacak duruma düşen 1 milyon seçmenin oy kullanmasının önü açılmış oldu. 

YORUMLAR 22
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    seni Başkan yapacaz
    Cevapla
  • hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    kullansılar onlarda bu memleketin öz evlatları.dikkat edin şu anda bu uygulamaya en çok kızan ve karşı çıkan chp arkadaşlar.ve bu uygulamayı şimdiden anayasa mahkemesine taşıdılar bile.
    Cevapla
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    Oy işi başlamadan pkkcı fetöcüleri vatandaşlıktan atmak ilk iş olması lazım. Bulgarda İtalyada coğunluğu pkkcı fetöcü. Yani hainler Ülkeye yönmü verecekler. olamaz. böyle şey.
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık, yurtdışında yaşayanın ne haddine Türkiye de yaşayanları kimin yöneteceğine karışmak.
    Cevapla
  • Öğren 7 yıl önce Şikayet Et
    Milli görüş nedir öğrenin önce. Görmeden yaşamadan kafana göre şu olsun bu olsun. Ne yapacağınızı şaşırdınız.
    Cevapla
  • AKINCI 1453 7 yıl önce Şikayet Et
    biz yurtdisinda kimin yönetecegine karistik ve elhamdülillah milli görüs kökenli cumhurbaskanlari basbakanlar ve bakanlar cikardik.siyaset müslümanin isidir yurtici disi yoktur,ayrica yurtdisinda yasiyoruz ama ruhumuzla canimizla kanimizla hücrelerimize kadar vatan sevdalisiyiz cancazim sen rahat ol.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Keşke KHK ile değil yasal düzenleme olsaydı. Birde Bu memlekete yasamayanlar niye bu memleketin kaderine etki eder ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası