O görüntüler sonrası Akar tepkisini koydu

Genelkurmay Başkanı Akar, Rusya'daki toplantıda Suriye konusu konuşulurken Rus askerlerinin PYD arması takmasına tepki gösterdi.

O görüntüler sonrası Akar tepkisini koydu
O görüntüler sonrası Akar tepkisini koydu
GİRİŞ 12.03.2017 08:44 GÜNCELLEME 12.03.2017 08:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cuma günkü Moskova ziyaretine katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, heyetlerarası görüşmelerde Suriye konusu konuşulurken, bazı Rus askerlerinin Menbiç bölgesinde kollarına terör örgütü PKK’nın içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) bir kolu olan Menbiç Askeri Konseyi’nin armasını takmasından duyulan rahatsızlığı gündeme getirdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Orgeneral Akar, bazı Rus askerlerinin kollarına SDG arması takmasının Suriye genelinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Rus Ordusu arasındaki koordinasyon ve işbirliği ile uyuşmadığı mesajını vererek bu konuda özenli davranılması, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da güçlenmesi için Türkiye’nin ve TSK’nın hassasiyetlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Orgeneral Akar, Türkiye’nin bu konudaki beklentisinin sadece Rusya’dan değil bölgede birlikte koordinasyon içinde olduğu tüm ülkeler için geçerli olduğunu da dile getirdi.

Rusya’dan önce ABD ordusuna ait birlikler de Suriye’de PYD hakimiyetindeki bölgelerde kollarına YPG ve SDG armaları takmış ve Ankara’nın tepkisini çekmişti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 17
  • B@H@DIR 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu rus kafirlerine oldum olalı hiç içim ısınmadı ve ısınmayacakta. Köprüyü geçene kadar adı dayı olsun.
    Cevapla
  • gerçek 7 yıl önce Şikayet Et
    abd kendi içinde çatışıyor. rusya pazarda ben de varım diyor. yani herkes hasmane durumdayken hatta abd içindeki çekişme ayyuka çıkmışken hepsi münbiçte ortak hareket eden askeri nöbetçilere dönüştü. demekki güneydeki ülkenin emri böyleymiş. garip olan putin de hala yahudiden emir alıyor .kafir tek millettir derken böyle birşey işte. büyük isra.. procesinde hepsi görevli
    Cevapla
  • batı 7 yıl önce Şikayet Et
    şu kadarını bilin savaşa doğru emi nadımlarla gidiyoruz, batıya dikkat.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın Akar Genelkurmay başkanımız Allah senden râzı olsun.Bizim gözümüzde Ve kalbimizde Hem maraşal Ve Hem Gazi dir. sayın paşam Avrupa Genelkurmay başkanları tiplantısını beklemeden Hollanda Genelkurmay başkanını haşlamasını bekliyoruz. dua'mız Milli iradenin yükselmesini ve Kuvvetlenmesi için uykusuz kaldığını biliyoruz. pilanlarının gerçekleşmesi için T.C.Devletimizin ve Hükümetinin TSKK'nin güçlü olması için Dünyada süper T.C.SKK. Emniyet Güçlerinin daha ileri seviyeyi yakalaması için. milletinin dua'sını alabilen çok harika sevecen ve dinamik bir Türk asker paşamız ve Genelkurmay başkanımızdır. sadakatlarını geriden gelen asker veneferlerimiz devam ettircek evelallah.
    Cevapla
  • feylosof 7 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millet uyan müslüman
    Cevapla
  • eyup emektar 7 yıl önce Şikayet Et
    sana katiliyorum kesinlikle yeni hacli ordusu kuruluyo belkide kurdular ama bilmiyorlar onlarin haçı varsa bizimde rabbimiz var kesinlikle o bizimle beraber insaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'