Bu görüntü soruldu, 'tanımıyorum' dedi!

Genelkurmay çatı davasında bugün darbe girişiminin kilit isimlerinden 4. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Hakan Evrim savunma yapıyor.

GİRİŞ 29.05.2017 13:50 GÜNCELLEME 30.05.2017 07:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Akıncı Hava Üssüne götürülen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a “Kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim” dediği iddia edilen Üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim savunma yaptı. Evrim, darbenin yönetildiği 143. filoda FETÖ’nün sivil imamı Kemal Batmaz’a verdiği asker selamıyla ilgili olarak “Ben öyle bir selam vermedim” iddiasında bulundu. 

Hakan Evrim, darbenin sivil yöneticileri Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Harun Biniş'in üsse alınmasını sağlamakla suçlanıyor. Kamera kayıtlarda 143. filo koridorunda FETÖ'nün sivil imamı Kemal Batmaz'la da karşılaştığı görülüyor.

Batmaz da sorgusunda Adil Öksüz gibi Kazan’a arsa bakmaya gittiğini öne sürmüştü.Telsizden "Uçak var mı havada, Ankara üzerinde. Devamlı uçak olacak. Tamam süratli, şey geçsin. Tacize devam" talimatı verdiği iddialar arasında. 

Evrim, iddianamede Hava Kuvvetlerinin darbe planı içindeki organizasyonu ile sevk ve idaresini yapan ekibin içinde bulunmak, bir yandan da derdest edilerek Genelkurmay Karargahından Akıncı Üssü'ne getirilen Genelkurmay Başkanı Akar'ı, Mehmet Dişli, Kubilay Selçuk ve Ömer Faruk Harmancık ile birlikte darbe girişiminin başına geçmesi için ikna etmeye çalışan ve sözde darbe bildirisini televizyonlarda okuması için zorlayan Konsey Üyeleri içinde yer almakla suçlanıyor.

'KEMAL BATMAZ'I TANIMADIĞINI SAVUNDU

Evrim savunmasında, 15 Temmuz darbe girişiminin acemice, amatörce ve başarısızlık üzerine kurulduğunu savundu, “Hiçbir TSK mensubu böyle bir planlama yapamaz” iddiasında bulundu. Evrim, 15 Temmuz gecesi, FETÖ’nün sivil imamlarından Kemal Batmaz’a verdiği selamla ilgili olarak “Ben öyle bir selam vermedim. Kemal Batmaz’ı tanımıyorum” dedi. Evrim, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssünde kullanabilir durumda 71 tane uçak olmasına rağmen sadece 12 tane uçak kullanıldığını savunarak “Kullanılan uçaklar kamuoyu oluşturmak için kullanılmıştır” dedi.Evrim, Genelkurmay Başkanı’na “Dilersiniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürebiliriz” şeklinde bir ifade kullanmadığını iddia etti.

Planlamada harp prensiplerine riayet edilmediğini, darbede insansız hava araçları, roller gibi araçların kullanılmadığını, envanterdeki tank, ZPT gibi araçların ise ancak yüzde 10'unun kullanıldığını savunan Evrim, "Darbe faaliyeti, Hollywood'da çekilecek bir komedi filmi için mükemmel bir senaryo olurdu" şeklinde konuştu. Sanık Evrim, MİT Müsteşarlığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a darbe girişimini önceden haber vermemekle suçladı. 

Atama listesinde, kendisine "Milli Eğitim Müsteşarlığı" görevi verildiğini belirten Evrim, böyle bir listeden cezaevinde avukatı aracılığıyla haberdar olduğunu iddia etti.

'BEĞENMİYOR MUSUN?'

Evrim'in, "Ben, eğer darbenin yöneticisi, Yurtta Sulh Konseyi üyesi isem bu görevlendirme listesinde en fiyakalı, en etkin göreve kendi adımı yazdırmam gerekmez miydi?" sözleri üzerine, Başkan Dik, "Ne o etkin görev sizce?" diye sordu. Evrim'in, "Onu bilmiyorum ama MEB Müsteşarlığı kesinlikle değil" sözlerine Başkan Dik, "Beğenmiyor musun? Öğretmenler kızar vallahi sana." dedi. Terörist olmadığını, hakkındaki suçlamaların hiç birisini kabul etmediğini belirten Evrim, konsey üyelerini tanımadığını, iddianamede hakkındaki suçlamalarla ilgili herhangi bir somut delil bulunmadığını ileri sürdü.

ŞAH MAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rehin alınması operasyonun “Şah-mat” özelliği bulunduğunu öne süren Evrim, “Cumhurbaşkanı rehin alınması planlaması başarısızlık üzerine yapılmış bir hamledir” iddiasında bulundu.

YORUMLAR 15
  • mardinli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara sorsan dünya kendi kendine oluşmuş diyecekler
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıvırıp duruyorlar.Hainlik böyle bir şeymiş.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Keziban, bir müminde bulunmaması gereken bir şey YALANCILIK. Kendilerine sahabenin bugüne yansıyan halleri diyerek kapı kapı dolaşan sürüler sizi. Siz kim sahabe kim, densizler. Sizin yaptığınız bu savunmaları görüp-okuyup hâlâ sizi savunan, yaptığınızı alkışlayan anlamaz, anlayamaz, basireti kapalı, mankurt olmuş güruha ne demeli. İslamı sizin kadar iğdiş eden, sizin kadar kendine kullanan, sizin kadar zarar veren bir topluluk geldi mi acaba? Sizden daha kötüsünü mü bekleyelim ! Utanın, utanın, utanın.
    Cevapla
  • Bonibon 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar münafik. Münafilar hiristiyan ve yahudilerdende tehlikelidir, cünkü müslüman görünüyorlar, cahilerde bunlarin tuzagina düsüyor. Müslümanlari küfre sokmak icin, seytan icin tesirli bir gurup. Münafiklar ebedi cehennemin en siddetli azabi tadacaklar, Islami tahrip ettikleri icin.
    Cevapla
  • ads 01 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan çildirmak elde degil YAPMADİM GORMEDİM BOMBALAMADİM DUYMADİM PEHH YAV
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepside 3 maymunu oynuyorlar.bunlara sorun gece hava üssünde o saatte ne için toplandılar. neden üste görevli tüm personel üsse çağrılmamış.kendi aralarında bazılarını çağırıp filimmi çekiyorlarmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak