Bakanlık düğmeye bastı! TMMOB kanunu değişiyor

İş yapmak yerine siyasete karışan TMMOB'nin yeniden yapılandırılması için harekete geçildi.

Bakanlık düğmeye bastı! TMMOB kanunu değişiyor
Bakanlık düğmeye bastı! TMMOB kanunu değişiyor
GİRİŞ 02.06.2017 10:07 GÜNCELLEME 02.06.2017 10:08
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda hizmete soktuğu tüm projelere karşı çıkan TMMOB için bakanlıklara yazı gönderdi.

TASLAK NE DİYOR

Yazıda, "6235 sayılı TMMOB kanunu değişiklik taslağı" için görüş talebinde bulunuldu.

Hazırlanan taslağa göre; mesleki denetim yetkisi TMMOB ve Odaların elinden alınacak.

MİMARLARDAN TOPLANAN HARACA SON

Bu taslakla, TMMOB ve Odaların en büyük gelir kapısı kapanacak. Piyasada iş yapmak isteyen mimarlar; odalara para ödemek zorunda kalmayacak.

Odalar; mimarlardan "büro tescil, üye kayıt, belgelendirme, raporlandırma ve yayın ücretleri" adı altında para topluyordu. Bu paraların dışında aylık aidat zorunluluğu da var.

YORUMLAR 82
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kalınmış bir karar. Çokkkkkkkkkk geççççççç kalınmış bir karar. Yanlış bir uygulamayı düzeltmek için çooooook mu beklemek gerekiyor. İnşallah hemen olur da saltanatını son bulur.
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    bunu uygulamak önemli.. belediyeleri şikayet et kime onlara, ilçe yönetimi bi işe yaramaz şikayet et kime onlara.. ee kimi kime şikayet ediyoruz... bi sonuç yok anlayacağız..
    Cevapla
  • Hamza 6 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiye sesimdir : eğer bu odalara olan makhumiyetten bizi kurtarmazsanız oy moy falan yok artık. bu terörist yuvalarına biz neden aidat ödüyoruz neden bunlara üye olmak zorundayız? 25 sene okuyup elimde kapı gibi diplomalarım var, bize bi katkısı olmayan bu şer odalarına bizi neden mahkum bırakıyorsunuz? bizden toplasınlar aidat denen haraçları sonra teröristlere kucak açsınlar. hiç mi akıl etmiyorsun ey hükümet? kul hakkını mı anlatayım size? derhal, derhal derhal odaların bu saltanatını bitirin...inşaat mühendisi...
    Cevapla
  • halil gümüş 6 yıl önce Şikayet Et
    hükümet sadece bu işi becersin milletin gönlündeki yeri kat be kat artacaktır...
    Cevapla
  • arif gören 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kalındı. Bu yeni düzenleme de yeterli değil. Teknik Üniversiteden mezun olduktan sonra mesleğimi yapmak için niye bir ve alternatifsiz Oda'ya üye olmak ve oraya aidat ödemek zorundayım? Üstelik bu Oda'yı yönetenler benim siyasi görüşümün tam karşıtı faaliyetleri için benden aldıkları parayı kullanıyorlar. Böyle saçmalık olur mu? Bence sendikalarda olduğu üzere, aynı dalda birden fazla Oda olmalı ve isteyen istediğine kaydolmalı veya hiçbirine de üye olmayarak mesleğini yapabilmeli. Ancak böyle bir düzenleme şu anki kaosun önüne geçebilir. Bu yapılmadığı takdirde, isteyen mühendis ve mimarlar, AYM'ne kişisel başvuru hakkını kullanarak bu rezalete bir son verebilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!