Bora füzeleri nedir? Bora füzeleri hangi özelliklere sahiptir?

Türkiye'nin milli imkanlarıyla geliştirilen ilk uzun menzilli karadan karaya özelliğinde taktik füzesi olan ‘’Bora Füzeleri’’ nedir ve hangi özelliklere sahiptir?

GİRİŞ 21.07.2017 10:12 GÜNCELLEME 21.07.2017 10:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bora Füzelerinin Sinop ilinde gerçekleşen başarılı denemesinin ardından bu füzelerin ne olduğu ve hangi özeliklere sahip olduğu da merak edilen ve araştırılan konular arasına girdi. Bora füzeleri hakkında okuyucuları ilgilendirecek önemli bilgilere sahip detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. 

BORA FÜZELERİ NEDİR? HANGİ ÖZELİKLERE SAHİPTİR?

Roketsan şirketi tarafından geliştirilen Bora Füzeleri, karadan karaya özelliğinde Türkiye’nin ilk uzun menzilli füzeleridir. Bu bağlamda Roketsan şirketi tarafından elde edilen bilgilere göre, 610 mm çapındaki füzeler, ordu birliklerine etkili ateş desteği sağlamaktadır. Füzeler navigasyon ve GPS sistemleriyle donatılmış durumdadır. 2.5 ton ağırlığında bir füze, yarım tonluk savaş başlığı taşıyabilmektedir.

Roketsan tarafından geliştirilen 280 kilometre menzile sahiptir. Aynı zamanda Bora füzesi, 470kg ağırlığa sahip savaş başlığı ve sadece 50 metre olan hedef sapma payı ile alanındaki önemli teknolojilerden devlerinden biri haline geldi. Ülkemizin gelecekteki 1000km’den fazla menzilli füze hedefleri doğrultusunda önemli bir kilometre taşı olarak görülmektedir.

İLK DENEMESİ SİNOP İLİNDE GERÇEKLEŞTİ…

Türkiye’nin uzun menzilli Bora Füzesinin denemeleri, ilk olarak Sinop’un Bora ilçesinde gerçekleşti. Açıklama Milli Savunma Bakanı tarafından konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamasında, "Sinop'ta 280 km menzilli Bora füzemizin yeni bir atışı yapıldı" dedi. 
Işık, "Son derece başarılı atışı tekrar görmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye kendi füzesini yapma noktasına geldi. Daha iyisini yapmak için büyük bir özgüven kazandık. Sinop'tan Karadeniz'in içine başarılı bir atış gerçekleştirildi" diye konuştu.

RUS SAVUNMA SANAYİSİNDEN TÜRK ORDUSUNA DESTEK!

Natsionalnaya Oborona (Ulusal Savunma) dergisinin baş editörü İgor Korotçenko, Sputnik'e verdiği röportajda, Bora taktik füze denemesinin başarıyla sonuçlanmasını, teknik açıdan ‘'kendi kendine yeten bir Türk ordusu oluşturma yolunda atılmış bir adım daha'’ olduğunu, Ankara'nın bu yoldaki kararlılığını gösterdiğini söyledi.

YUNAN BASININDAN BORA FÜZELERİNE YÖNELİK ÖNEMLİ AÇIKLAMASI!

Sinop ilinde gerçekleşen başarılı denemelerin sonrasında Yunan basını da konuyu gündemine taşıdı. Türk ordusunun büyük başarıya imza attığı Bora Füzeleri projesi, Yunan basınını korkutacak derecede tedirgin etti. Türkiye’nin Sinop’ta gerçekleştirdiği deneme testinin başarılı olması Yunan medyasında oldukça ses getirdi. Yunan basını Bora Füzeleriyle ilgili konuya ilişkin ‘’Türkiye, Atina’yı vuracak güce ulaştı” şeklinde yayın organları aracılığıyla önemli açıklamalarda bulundu.

YORUMLAR 2
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    geliştirilmeli.en önemlisi envantere girdi mi yada ne zaman girecek
    Cevapla
  • Envantere girdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet Bora 1 envantere girdi ve Bora 2 füzesinin menzili tahmini 1000-2000 km olduğundan testleri şu sıralar Güney Afrikada yapılıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe