Taşeron belediye işçileri 2018 senesinde kadroya geçecek mi? Son durum ne?

2018 yılı itibariyle belediyede çalışan taşeron işçilerine kadro verilecek mi? sorusunu günün en çok arananlar listesine girdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan herkesi sevindiren haberi verdi.

GİRİŞ 23.01.2018 12:28 GÜNCELLEME 23.01.2018 12:28
Bu Habere 287 Yorum Yapılmış

Belediyede çalışan taşeron işçiler kadroya geçecek mi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı. Peki 2018 yılı itibariyle taşeron işçilerine ne zaman kadro gelecek? İşte günün en popülerler listesine giren taşeron işçiye kadro ile ilgili detaylar...

Uzun zamandır merakla beklenen taşerona kadroda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün detaylı bir şekilde taşerona kadro açıklandı. Herkes merakla belediyede çalışan taşeron işçilerin de kadroya geçip geçemeyeceğini aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada belediye işçilerinin de kadroya geçeceğini duyurdu. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da kadro detaylarını verdi.

 

BELEDİYE İŞÇİLERİ DE KADROYA GEÇİYOR

Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada belediyede çalışan taşeron işçilerin de kadroya geçeceğini duyurdu. Twitter'da açıklama yapan Sarıeroğlu, "Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler" ifadelerini kullandı. 

taşeron

BELEDİYE BOYUTU ÖNEMLİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Belediye boyutu önemli. Bu çalışmayı sayın Cumhurbaşkanımız ilan ettikten sonra Alo 170 üzerinden geri dönüşler aldık. Sadece belediyelerimizdeki kardeşlerimizin soru işaretleri vardı. Bunları da giderici düzenleme gerçekleştirdik.

Bugün Cumhurbaşkanımız da bir açıklamada bulundu. Belediyelerimizde çalışan hizmet alım ihalesi kapsamında belediyelerimizin iktisadi teşekküllerinde işçi kadrolarına alıyoruz. Daha ileri bir düzenleme yapıyoruz, hizmet alımlarının tamamını, park bahçe ve temizlik ile ilgili ihaleleri belediyelerden kaldırıyoruz.

Yine belediye iktisadi teşekkülleri içerisindeki yüzde 50 + ortak olduğu düzenlemelerde taşeron çalışmayı kaldırıyoruz. Kamu işçilerimizle protokol gerçekleştiriyoruz. 

TARİH BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Taşeron düzenlemesi ile ilgili bir toplantı yapıp detayları açıklayacağız. Meclis'e en kısa sürede gelecek. Bütçe görüşmelerinden sonra genel kurulda görüşülecek. 3 ay içerisinde geçişler tamamlanacak" dedi. 

taşeron-haber

YORUMLAR 287
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeye kadro istiyoruz. Bit falan istemiyoruz. 4d kadrosu istiyoruz biz.
    Cevapla
  • belediye şirket 5 yıl önce Şikayet Et
    Belediye şirketlerine tam kadro istiyoruz bit kadro değil şirket
    Cevapla
  • Ömer özal 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkanım bizlere 4a verdiniz ama biz askeri ucret bile almiyoruz bizde tam kadro istiyoruz ve sana güveniyoruz 4d istiyoruz
    Cevapla
  • belediye bit 5 yıl önce Şikayet Et
    B elediyelerede gerçek norm kadro 4D verin
    Cevapla
  • işci 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen belediyelere 4D kadrosu istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...