ABD vize şantajına sarıldı

Kudüs konusunda köşeye sıkışan ve BM’de yalnız kalan ABD, vize şantajına sarıldı. Büyükelçilik, Türk vatandaşlarının Ocak 2019’dan itibaren randevu alabileceğini duyurdu.

ABD vize şantajına sarıldı
ABD vize şantajına sarıldı
GİRİŞ 20.12.2017 08:45 GÜNCELLEME 20.12.2017 08:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin "Kudüs hamlesi"yle Birleşmiş Milletler'de yalnız kalan ABD, vize şantajına sarıldı. FETÖ mensubu Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından vize işlemlerini durduran ABD Büyükelçiliği, vize için randevu tarihlerinin dolduğu bahanesiyle, Türkiye üzerinden ABD vizesi almak isteyen Türk vatandaşlarının Ocak 2019'dan itibaren randevu alabileceklerini duyurdu. Başvuranların 2018'de randevu almayacakları belirtilirken, Türkiye dışındaki ABD elçiliklerinden vize işlemi yaptırmanın mümkün olduğu hatırlatıldı.

Terör örgütü PYD/YPG'ye sağlanan silah desteği, FETÖ elebaşı Gülen'in Pensilvanya'da korunup kollanması, Sarraf davası üzerinden Türkiye'ye kumpas kurularak hedef alınması ve ABD büyükelçiliğinde görevli Metin Topuz'un FETÖ ile işbirliği ve casusluktan tutuklanması, Ankara-Washington arasında gerilime neden olmuştu. Son olarak da ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesi iki ülke arasında yeni bir krize neden olmuştu

 

 

İLK ADIM İSTANBUL'DA ATILDI

ABD'nin Kudüs'ü başkent ilan etme kararına anında karşılık veren Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde İslam İşbirliği Teşkilatı'nı (İİT) İstanbul'da topladı. 48 İslam ülkesi Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdığını ilan ederek, bütün dünyaya Filistin'in tanınması çağrısında bulundu. İİT'nin kararından sonra Kudüs, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne taşındı. Türkiye ve diğer İslam ülkeleri ABD'nin kararının BM'nin kararlarına aykırı olduğu için, geçersiz sayılmasını istedi. Ancak ABD daimi üye sıfatıyla veto etti. 14 üyenin "evet" kararı ve Türkiye'nin hamlesiyle darbe yiyen ABD adeta yalnızlaştı.

Güvenlik Konseyi'nde sadece ABD'nin veto ettiği Kudüs konusu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 195 üyeden oluşan BM Genel Kurulu'na taşınacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • miroğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    gitmiyorum tererüst ülke abd ye
    Cevapla
  • Demir Ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakında yalvaracaklar yeterki gelin vize falan istemiyoruz diye az daha sabır
    Cevapla
  • taner 6 yıl önce Şikayet Et
    vize veryeceklerse o zaman büyükelçilik ne işe yarar ? defolsunlar gitsinler o zaman bu topraklardan !!
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumdan ABD hayranı ve ABD'ye oy veren entel danteller etkilenecek. Kemal hep senin yüzünden :))) Bize göre hava hoş.
    Cevapla
  • cevat 6 yıl önce Şikayet Et
    vermeyin , Allah ın izni ile biz bize yeteriz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak