Tarsus'taki gizemli kazı definecilerin hedefinde!

Mersin'in Tarsus ilçesinde, bir evin bahçesinde tespit edildikten sonra kapatılan kaçak kazı alanında yeniden çalışma yapan 5 kişi ile irtibatlı oldukları 2 kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 15.01.2018 12:44 GÜNCELLEME 15.01.2018 22:33
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce Şehit Mustafa Mahallesi'nde kaçak kazı yapıldığı ihbarını alarak gittikleri evin bahçesinde 4 metre derinliğinde 3 metre çapında çukur kazıldığını belirledi.

DEFİNECİLER LAHİT VE MOZAİK BULDU

Çukur zemininde üzerinde balık ve kuş figürleri bulunan 5 metrekare genişliğinde M.S. 2'nci Yüzyıl'dan kalma mozaik ile kalp şeklinde 80 santimetre çapında lahit olduğu değerlendirilen sütun taşına el koyuldu. Eve çağrılan Müze Müdürlüğü görevlileri rapor tutup mozaiği koruma altına alırken kazı yapan S.A., gözaltına alındı. 

Soruşturma sürerken, evde hareketlilik olduğunu belirleyen ekipler, yaptıkları kontrolde 5 kişiyi aynı yerde kazı yaparken suçüstü yakaladı. Genişletilen soruşturmada, şüphelilerle bağlantılı oldukları tespit edilen 2 kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 8'i bulurken, soruşturma sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 40
  • hamza 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdi o bulunan ve el konulan Lahit mahit hepsi yurtdışına satılmıştır bile kültürü ne yapsın türkler?
    Cevapla
  • Ali can 6 yıl önce Şikayet Et
    Belli ki oralarin alti turizm icin önemli seyler barindiriyor.Kardesim o zaman oraalrdaki gecekondulari kaldirin baska yere tasiyin.Bölgeyide Turizme acin.
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Yetkililer günler inceleme kazı yapıyor bir şey yok deyip kapatıyor ama ne hikmetse kaçak kazıcılar girip bir kaç günde tarihi eser bulmaya başlıyorlar. İnceleme gerektiren bir durumdur. Görevliler araştırılmalıdır. Nasıl bu tarihi eserleri tespit edemedikleri sorulması gerekir.
    Cevapla
  • toplu 6 yıl önce Şikayet Et
    belli ki iki yüzlü yetkililr 1 yil aramada nbulduklarini bir kenara saklamislar birsey bulamadik deyip kaaptip sonrada oraya gizlice kendi adamlarini göndermisler sakladiklarini almakk icin okadar basit yanii
    Cevapla
  • tatar 6 yıl önce Şikayet Et
    yazmak istediğimi yazmışsın
    Cevapla
  • kuzey19 6 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten 1 yıl boyunca kazıpta bir şey bulunamadığına inandınız mı ? :)
    Cevapla
  • hamza 6 yıl önce Şikayet Et
    bulundu satıldı bile çoktan
    Cevapla
  • Faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    Polisler yerine güvenlik bekleseydi hem daha ucuz hemde 15 20 kişinin maşini bir yıl hesaplayın yarım milyon yemesi içmesi yol gideri al sana. 1 milyon polisin maaşını belediye ödesin dünyanın heryerinde polisin maaşini belediye öder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!