Aselsan’a ABD şantajı

Zeytin Dalı Harekâtı ile bölgesinde dizayn edilmeye çalışılan senaryoyu boşa çıkaran Türkiye'ye gözdağı verme girişimlerine dün bir yenisi eklendi.

GİRİŞ 25.01.2018 07:38 GÜNCELLEME 25.01.2018 10:33
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Ekonomi ve siyasi saldırılara rağmen küresel güç olma yolunda ilerleyen, Fırat Kalkanı'nın ardından şimdi de Zeytin Dalı Harekâtı ile bölgesinde dizayn edilmeye çalışılan senaryoyu boşa çıkaran Türkiye'ye gözdağı verme girişimlerine dün bir yenisi eklendi. Savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 60'lara çıkmasının öncü kuruluşu olan ve Borsa İstanbul'da piyasa değeri en yüksek yedinci şirket konumunda bulunan Aselsan'ın planlanan ikinci halka arzına, başını ABD'lilerin çektiği uluslararası bankalar danışmanlık için teklif vermedi. Teklif vermeyen bankalar arasında Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Credit Suisse, Citigroup, Morgan Stanley ve JPMorgan yer alıyor. Analistler, ABD bankalarının isteksiz davranmasında, Türk savunma sanayisini finanse etmeme isteği, Türkiye'nin Rusya ile yaptığı S-400 füze anlaşması ve iki ülke arasındaki politik sorunların etkili olduğunu kaydetti.
 

1 MİLYAR DOLAR GELİR HEDEFİ

Son bir yılda borsada en fazla yükselen şirketlerden olan Aselsan'ın ikincil halka arz büyüklüğünün en az 1 milyar dolar olması ve yüzde 15 oranında hissenin halka açılması bekleniyor. Aselsan'ın ikincil halka arzı 2013'te Türkiye'nin NATO üyesi olmayan Çin ile gerçekleştirdiği füze görüşmeleri dolayısıyla ertelenmişti.

YORUMLAR 59
  • Uzay Su 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden ikincil arz yapılıyor anlamış değilim. ASELSAN aslında çok daha değerli olacak. O zaman ikincil arz etsinler. Fiyat olarak borsanın 1 numarası olunca arz etmeleri lazım. Şu an bence ucuz.
    Cevapla
  • Anadolu 6 yıl önce Şikayet Et
    1 milyar $ da neymiş. Yabancıya gerek yok, yurt dıšında faliyet gösteren bi türk bankasına verin işi. Biz gurbetçiler fazlasını hemde kat kat fazlasını yatırırız aselsanımıza..
    Cevapla
  • KUKİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerekirse Aselsan hisseleri için alım seferberliği oluşturulmalı elinde az bir parası olan dahi hisseyi almak için gelir...Hain,kuffarın Aselsan hissesinde ne işi var?
    Cevapla
  • fatıh 6 yıl önce Şikayet Et
    haber çelişkili değil mi biz ne istiyoruz ,madem yerli istiyorsun o bankaların elinde ne işi var milyonlarca lotun .yerliler hep satıyor.
    Cevapla
  • Hayret! 6 yıl önce Şikayet Et
    Hem yüzde 15 halka açılmaktan bahsediyorsun hem de ABD. Alman bankaları ilgi göstermiyor diye şikayet ediyorsun. Yabancı şirketler ilgi gösterince halka açılmış mı oluyor? Savunma şirketinin hisselerinin yabancılar da ne işi var. Finansmana ihtiyaçları varsa devletin kendisi desteklesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto