Darmık Dağı için çok kritik gelişme

Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı harekatı kapsamında terör örgütü PKK/PYD/YPG’den temizlenen Darmık Dağı'na askeri üs yapılması için çalışmalar başlatıldı.

GİRİŞ 14.02.2018 17:26 GÜNCELLEME 14.02.2018 17:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Askeri ve ÖSO güçlerinin yoğun çatışmalar sonucu PKK/PYD/YPG terör örgütü üyelerinden temizlediği Darmık Dağı'na askeri üs yapılması için çalışma başlatıldı. Kepçeler dağı yararak yol yaparken dağın tepesine çıkarılan kırıcılar ise teröristlerden geriye kalan beton kuleler ile tüneller ve mevzileri yıkıyor. Bölgenin en yüksek notlarından biri olan Darmık Dağı'ndan Afrin'in rahatlıkla görülebildiği öğrenildi.

ASKERİ ÜS KURULACAĞI İDDİA EDİLDİ

 

 

Temizlik ve yol yapım çalışmaları tamamlandığında dağın üzerine tank, obüs, hava savunma sistemleri, çok namlulu roketatarlar (ÇNR) yerleştirileceği iddia edildi. Türkiye tarafından kurulacak askeri üs sayesinde Afrin'deki terör hedeflerinin daha rahat bir şekilde imha edileceği ve bununla birlikte bölgenin kontrol altında tutulabileceği belirtildi.Terör örgütü üyelerinden temizlenen Darmık Dağında terörist başı Abdullah Öcalan'ın posteri şeklinde sözde anıtı bulunuyordu. Bu yapı da Türkiye'nin düzenlediği hava saldırısında imha edilmişti.

Teröristbaşı Apo'nun posterinin olduğu Darmık Dağı geçen hafta askerlerimiz tarafından füzeyle yok edilmişti. 

YORUMLAR 21
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Fırat kalkanı ve Afrin bölgesine Türkiyeden vali atanmalı.( idlibe de dahil) Daha sonra münbiç ve firatın doğusundaki pyd -pkk teröründen temizlenen yerlere Vali atanmalı. Yönetim bizde olmalı. Demedi demeyin.
    Cevapla
  • Ortadirek Şaban 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak suriyede teröristlerden temizledigimiz bolgelere nükleer saldirilardan bile etkilenmeyen cok saglam savunma üsleri kumaliyiz
    Cevapla
  • hikmetli sözler 6 yıl önce Şikayet Et
    chp liker gormesin ağaçları katlettiniz diye gezi yaparlar
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Vallaha doğru söylüyorsun kardeş Neyse gelsinler Mehmetçik onlarıda birhal yola koyar elbet :D :D :D :D :D :D :D
    Cevapla
  • 16spor 6 yıl önce Şikayet Et
    tünelleri patlatalımda beton mevzilere dokunmadan ülkenin korunmasını ordan başlatabiliriz.Güzel düşünmüş devletimiz,çok önemli bir nokta çünkü
    Cevapla
  • Abdullah Er 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten üs yapılmazsa bu harekâtın bir anlamı kalmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık