Kamuda yaz dönemi uygulaması başladı

17 Eylül 2018 sabahına kadar devam edecek olan uygulama kapsamında erkek memurların kravat takma ve ceket giyme zorunluluğu da son buldu.

Kamuda yaz dönemi uygulaması başladı
Kamuda yaz dönemi uygulaması başladı
GİRİŞ 10.05.2018 10:13 GÜNCELLEME 10.05.2018 16:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Devlet Memurları Kanunu’na göre kamu kurumlarında 15 Mayıs 2018 Salı günü başlayacak olan yaz dönemi kıyafet uygulaması 17 Eylül 2018 Pazartesi günü mesai başlama saatine kadar devam edecek.

CEKET VE KRAVAT ZORUNLULUĞU

 

Valilikler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında kamuda çalışan memurların 15 Mayıs 2018 tarihinden itibaren yaz dönemi kılık kıyafet uygulamasına uymaları için resmi bir yazı yayınladı. Uygulamayla, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli erkek personelin ceket giymesi ve kravat takması zorunlu olmayacak. Kıyafetleri özel kanun, tüzük ve yönetmelikle tespit edilmiş kamu personeli ise (Emniyet, Jandarma, Sağlık gibi) yazlık kıyafetlerini kendi kurumlarının usul ve esaslarına tabi olacak.

KLİMA AYARLARI

Valiliklerce kamu kurum müdürlüklerine gönderilen Başbakanlık genelgesinde; klimaların hangi ayarlarda kullanılacağı da açıklandı. Genelgede, "Hava sıcaklıkları ile ilgili tahminler dikkate alınarak; sıcaklıkların bunaltıcı düzeylere yükselmesi nedeniyle çalışma koşullarında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi amacıyla yaz dönemi kıyafet uygulaması hayata geçirilecek. Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması, hususlarında gereken tedbirler alınacaktır" ifadeleri yer alıyor.

YORUMLAR 8
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye esvaplara göre mi adam seçecez Kemal bey, CHP zihniyetinin elbisesinden dolayı aşık Veysel Meclis'e almaması gibi kılık kıyafete göre kategorize etmek sağlıklı bir insanın düşüncesi olamaz
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke kravat takmak tamamen serbest bırakılsa... KRAVAT boğazımı ağrıtıyor. Kravat ile yolda yürürken nefes alamıyorum.Kravatsız kendimi kuş gibi özgür hissediyorum.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kimsenin kravat taktığı falan yok. Saç sakal uzatan ve kot pantolon giyen de var. Artık bu zorlamalar zorunluluklar bırakılsın da; insanlar giyecekleri kıyafetlerini, kendileri seçsinler. Avrupa ülkelerinde böyle bir zorunluluk yok. 3. dünya ülkesi miyiz biz?
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Memurlar çok çalışıyor aman terlemesinler
    Cevapla
  • millet 5 yıl önce Şikayet Et
    yıl 2018 bizim işlere bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler