YSK'dan Demirtaş'a kötü haber!

YSK, Selahattin Demirtaş'ın televizyon programına cezaevinden telefonla katılma talebini reddetti.

YSK'dan Demirtaş'a kötü haber!
YSK'dan Demirtaş'a kötü haber!
GİRİŞ 30.05.2018 17:35 GÜNCELLEME 30.05.2018 17:43
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

HDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, YSK’nın ret gerekçesinde, ''Demirtaş'ın Liderler Fox'ta programına katılımının sağlanması için girişimde bulunulması taleplerinin değerlendirilmesi mercii T.C. Adalet Bakanlığı olduğundan, Yüksek Seçim Kurulunun girişimde bulunması taleplerinin reddine karar verilmesi gerekmiştir'' denildi. 

YSK Başkanvekili Erhan Çiftçi ve YSK Üyesi Yunus Aykın, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’na atıfta bulunarak tüm cumhurbaşkanı adaylarına tanınan propaganda hakkının Demirtaş’a tanınmamasının düşünülemeyeceğini ifade etti.

Çiftçi ve Aykın’ın ret kararına sundukları karşı oy yazısında şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanı adaylarına tanınan propaganda hakkının Cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş’a tutuklu olduğu gerekçesiyle tanınmaması düşünülemez. Cezaevi imkanlarının elverdiği ölçüde gerekli önlemler alınmak ve yoğun araçlar kullanılmak kaydıyla seçim kanunlarında öngörülen propaganda hakkının Selahattin Demirtaş’a da sağlanması yolunda bir karar verilmesi gerekirken izin verme yetkisinin Adalet Bakanlığına ait olduğundan bahisle talebin reddi yolunda verilen karara katılmıyoruz.'' 

YORUMLAR 34
  • alsancak 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tür şeyler dünyada ancak bizim ülkede olur
    Cevapla
  • Ecdad 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar saçma uygulama var bizde ya ...mantık dışı...seçime katılabilir ama konuşamaz. Hapishanede diye, mahkemede diye gerekçe ile TVya çıkamaz ama aday olabilir. Balık baştan kokmaya başladı zaten...haydi var sayalım....olmazda...oldu diyelim. Demirtaş seçildi !!! Nolcak sonra?
    Cevapla
  • Thy 5 yıl önce Şikayet Et
    Idamdan baksa sey temizlemez.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hata baştan yapıldı.Bu adam ben cumhurbaşkanı adayıyım dediği zaman hayır sen aday olamazsın çünkü sen bir teröristsin denilmeliydi.
    Cevapla
  • kanakan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu insan degil insan adam olsa mazlumlarin kanini icmezdi onlardan gelir rant elde etmezdi yanlis anlamayin vampir gibi kürt halkini kandiran sömüren dış mihrapların kuklaları olmazdı o yüzden bu vatan haini neye güveniyor da aday oluyor ve asla kürt olamaz buna oy veren bu zalim gibi vatan haini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Çöp ev" davasında mütalaa açıklandı
Altın fiyatlarında sert yükseliş