2018 YSK Seçimde kaç Suriyeli oy kullandı? Vatandaşlık hakkı kazanan!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından, 24 Haziran 2018'de düzenlenen Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde kaç Suriyeli’nin oy kullandığına dair resmi bir açıklama gerçekleştirildi. Peki, cumhurbaşkanı ve parlamentonun seçildiği erken seçimde vatandaşlık hakkı kazanan kaç Suriyeli oy kullandı?

2018 YSK Seçimde kaç Suriyeli oy kullandı? Vatandaşlık hakkı kazanan!
2018 YSK Seçimde kaç Suriyeli oy kullandı? Vatandaşlık hakkı kazanan!
GİRİŞ 25.06.2018 09:25 GÜNCELLEME 25.06.2018 09:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen toplamda 59 milyon 391 bin 328 seçmenin oy kullandığı Türkiye Genel Seçimleri'nde oy kullanan Suriyeli sayısı belli oldu. Başbakan Binali Yıldırım tarafından, hem cumhurbaşkanı hem de parlamentonun belirlendiği erken seçimlerde kaç Suriyelinin oy kullandığına ilişkin resmi bir açıklama yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları doğrultusunda, 6 cumhurbaşkanı adayının ve 8 siyasi partinin seçime katıldığı Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde kaç Suriyeli oy kullandı? İşte, gündemin merkezinden düşmeyerek kamuoyu tarafından oldukça merak duyulan ve sorgulamaya alınan bir konu olan vatandaşlık hakkı kazanan Suriyeli sayısı…

Oy kullanma saat kaçta bitecek? Oylar saat kaça kadar kullanılacak?

 

ERKEN SEÇİMDE KAÇ SURİYELİ OY KULLANDI? VATANDAŞLIK HAKKI KAZANAN...

24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde, vatandaşlık hakkı kazanan 30 bin Suriyelinin oy kullanıp kullananmadığı sorusunun yanıtı belli oldu. İzmir'de medya mensupları ile buluşan Başbakan Binali Yıldırım tarafından, 30 bin Suriyelinin vatandaşlık hakkı kazandığı vurgulanarak "24 Haziran seçimlerinde oy kullanacaklar" şeklinde ifadelere yer verildi. 

2018 YSK Erken seçimde oy kullanma detayları! Nasıl oy kullanacağım?

SURİYE

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİLER…

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK), Nisan ayında yayımladığı verilere göre, Türkiye'de yaklaşık 3,6 milyon Suriyeli yaşıyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 8 Haziran tarihi itibariyle güncel verileri de bu sayıyı tam olarak 3 milyon 579 bin 254 kişi olarak verdi.

Bu sayının 215 bin 28'i hariç Suriyeliler geçici barınma merkezleri dışında kalıyor ve 1 milyon 922 bin 767'sı 18 yaşın üzerinde.

2018 YSK Seçmen Kaydı Sorgulama! Erken seçimde nerede oy kullanacağım?

suriyeli

Suriyeli mülteciler 561 bin 615 kişi ile en çok İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'un 475 bin 800 kişi ile Şanlıurfa ve 443 bin 837 kişi ile Hatay takip ediyor.

Seçim tarihi itibarıyla 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halk oylamasına katılma hakkına sahip. Kanuna göre Türk vatandaşı olmayanlar seçimlerde veya halk oylamalarında oy kullanamıyor.

Erken seçimde eski kimlikle oy kullanılabilecek mi? Resmi açıklama...

SURİYE

YORUMLAR 8
  • Isvicreli Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne sacmaliyorsunuz ben isvicrede cifte vatandasim hem isvicrede oy kulaniyorum hem Türkiyede AKPlen ne alakasi var yani isvicreli beni ve cocuklarimi oy icinmi vatandas yapti sacmalayin
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    partili degilim göcmenlere kötü gözle bakmayin . avrupada 5 milyongurbetci türk yasiyor
    Cevapla
  • mesut 5 yıl önce Şikayet Et
    ikisi aynı şey değil birader.
    Cevapla
  • Ege 5 yıl önce Şikayet Et
    Akp ye secmen lazım
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi Ak parti ya oy verecek diye bir kural mı var. Biraz edepli olun. Alman vatandaşı yapılanlar Merkel, emi oy veriyor. Misal yani.
    Cevapla
  • Helal 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle devam edin . Az kaldı tepetaklak olmaya
    Cevapla
  • Nasil 5 yıl önce Şikayet Et
    30 bin kisi icinmi agliyosunuz.la sizin mitinge 6 milyon kisi katilmiş aglamayin la
    Cevapla
  • 571 5 yıl önce Şikayet Et
    Onu Allah bilir kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!