Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabineden görevlendirilen ve Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk kimdir? Başarılı siyasetçi Zehra Zümrüt Selçuk aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte Zehra Zümrüt Selçuk'ün hayatı ve biyografisi...

GİRİŞ 13.07.2018 10:15 GÜNCELLEME 13.07.2018 10:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara Temsilcisi Zehra Zümrüt Selçuk kimdir? Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabineden görevlendirilen Zehra Zümrüt Selçuk aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte biyografisi ve kariyeri...

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK KİMDİR?

 

 

1979 senesinde dünyaya gelen Zehra Zümrüt Selçuk aslen Orduludur. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nin ardından Bilkent Üniversitesi'nde tam burslu ekonomi lisansı öğrenimi gördü. Amerika'da Michigan Üniversitesi'nde ekonomi doktorasına başladı, Teksas Üniversitesi'nde işletme doktorasına devam ederken, aynı üniversitede muhasebe ve enformasyon yönetimi yüksek lisansı da yaptı.

Selçuk, SESRIC İstatistik ve Enformasyon Direktörlüğü görevinde bulundu. SESRIC'teki görevinde toplumsal cinsiyet, demografi, iş gücü, çok boyutlu yoksulluk ölçümleri, eğitim ve inovasyon, bilgi performans sistemleri, bankacılık ve finans, kalkınma yardımları gibi alanlarda faaliyetler yürüten Selçuk, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik birçok projenin ve kapasite geliştirme programının koordinatörlüğünü de üstlendi.

zehra-zümrüt-selçuk-nereli

Selçuk'un, çok sayıda Türkçe ve İngilizce yayını, yerli-yabancı üniversitelerden derece, burs ve sertifikaları bulunuyor.

KADEM Ankara temsilciliği ve Denetleme Kurulu üyeliği, Kadın Birliği Platformu üyeliği, Satrançla Büyüyorum Derneği Yönetim Kurulu tyeliği ve Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği üyeliği bulunan Selçuk, evli ve İngilizce biliyor.

2018 yılı itibariyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirildi.

YORUMLAR 6
  • tuncay şanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    ptt kit taşeronlar artık kadro alsın bakanım
    Cevapla
  • fahrettin kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    sayin bakanim oncelikle hayirli olsun sayin bakanim calistigimiz firmada ben ustayim ama sigorta pirimim asgari ücretten yatiyor benimgibi durumda yuzlercesivar oda belgemiz oldugu halde bununna ilgilenirseniz memmun oluruz saygılarımla
    Cevapla
  • Dogum parasi yardimi 5 yıl önce Şikayet Et
    Calisan bayara verilen dogum parasinin asil calismayan bayanlara verilmesi gerekir.Bu konuda gerekli adimi atarsiniz insaalah bakanim.
    Cevapla
  • 4 aralık maduru 5 yıl önce Şikayet Et
    Astep madurlarıda sizden müjde bekliyor sayın bakanım işsiz bırakıldılar
    Cevapla
  • 4 aralık maduru 5 yıl önce Şikayet Et
    İşiniz hayırlı olsun sayn bakanm astep madurlarına yardımcı olun lütfen aynı sinav aynı mülakata girdiği halde 4 aralıktan sonra işe başlayanlar işsiz kaldı sizden müjde bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!