İstanbul'da dolu yağışı! Araç sahiplerinde panik

İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur ile birlikte dolu yağışı da başladı. Dolu yağışına hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşların araçlarının üzerini kapatmaya çalışması kameralara yansıdı.

GİRİŞ 27.07.2018 17:22 GÜNCELLEME 27.07.2018 17:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da sağanak yağmur ile birlikte dolu yağışı da etkili olmaya başladı. Dolu yağışına hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşların araçlarının üzerini kapatmaya çalıştığı, bazılarını ise önceden tedbir alarak araçlarını doludan korumak için örttüğü görüldü. 

TEM'DE DOLU PANİĞİ

Ataşehir'de etkili dolu nedeniyle TEM Otoyolu'nda ilginç görüntüler oluştu. Bazı sürücüler araçlarını korumak için köprü altına sığınırken, bazıları ise otomobillerinin üzerine kilim serdi. Polis yağış nedeniyle araçlarını köprü altına park eden sürücüleri, trafik akışını aksattığı nedeniyle uyardı.

GAZİOSMANPAŞA'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Gaziosmanpaşa'da yollar döne döndü. Çok sayıda araç suda mahsur kaldı. 

İstanbul'da beklenen yağış etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara girerek korunmaya çalışırken, sürücüler ise zor anlar yaşadı. Gaziosmanpaşa Küçükköy'de etkili olan yağış nedeniyle bazı yollar göle döndü. Aşırı yağış nedeniyle yağmur sularının biriktiği yollarda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Çok sayıda araç ise suda mahsur kaldı. 

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

 

 

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre önümüzdeki iki saatlik periyotta 15:00 ila 17:00 saatleri arasında İstanbul Avrupa Yakasında görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (10-30 kg/ m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek su baskını, yıldırım, ufak çaplı dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • gerçek istanbullu 5 yıl önce Şikayet Et
    istanbula vize konulsun
    Cevapla
  • BASKAN 5 yıl önce Şikayet Et
    su doluya karşı koruma boyası cam lar icinde bir sıvı icat eden ve kesin çozumu bulan ve battaniye halıdan kurtaran sirket firma kim icat ederse var ya köşeyi döner bunu icat edecek babayiğit aranıyor çünkü tabiat bozuldu bundan boyle cok dolu yagacak ulkemize
    Cevapla
  • Eyüp 5 yıl önce Şikayet Et
    Seramik kaplama diye birşey üretildi :)
    Cevapla
  • ism@il 5 yıl önce Şikayet Et
    Hacı tem in ortasında kılımı nerden buldun onuda saglık cantasınamı sıgdırdın acıl mudahele olur dıye
    Cevapla
  • Ottoman 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben kendimi kurtarıyımda gerisi ne olursa olsun.ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.biz bu haldeyiz
    Cevapla
  • Abdullah38 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolu yağacak diye olmadık tetbir alıyorlar ölüm geliyor yaklaşıyor kimsenin umrumda deil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada