2018 Yeni Askerlik Sistemi nedir?

Yeni askerlik sistemi için geri sayım başladı. Son dönemde sıkça gündeme gelen bedelli askerlik ile ilgili yeni çözüm arayışında sona gelinde. Yeni sistemle birlikte bundan sonra bedelli askerlik kalıcı olacak. Peki askerlik sistemi ne zaman değişecek ve nasıl olacak? Kalıcı bedelli ücreti belli oldu mu? İşte tüm merak edilen ayrıntılar...

2018 Yeni Askerlik Sistemi nedir?
2018 Yeni Askerlik Sistemi nedir?
GİRİŞ 26.09.2018 09:35 GÜNCELLEME 26.09.2018 14:19
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Yeni sistemde tek tip askerliğe geçilecek ve kalıcı bedelli gelecek. Buna göre, profesyonel ordu sistemine geçilinceye dek herkes için öngörülen askerlik hizmeti sağlanmış olacak. Üzerinde çalışmaların devam ettiği yeni askerlik sisteminin bedelliye ihtiyaç duyulmayacak bir sistemi alternatifli olarak getireceği belirtiliyor. Peki askerlik sistemi ne zaman değişecek ve nasıl olacak? Kalıcı bedelli ücreti belli oldu mu? 

21 günlük Bedelli askerlik programı! Gün gün yapılacaklar verilecek eğitimler...

2 AYLIK ASKERLİK GÜNDEMDE

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'un AK Parti kulislerinden aktardığına göre, süre olarak öne çıkan düşünce 2 ay. Belirli bir para yatırılarak 2 ay askerlik yapılması ve böylece sürekli yaşanan bedelli tartışmalarından bitirilmesi hedefleniyor.

 

 

bedelli

"İSTENEN SİSTEM KULLANILSIN" FİKRİ

Ayrıca uzun ve kısa olan eski sistemin de kalması ve isteyenin istediği sisteme göre askerliğini yapması da düşünülüyor.

Önümüzdeki günlerde hem süre hem de ücret çalışması alternatifli olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak ve son karar verilecek. Ardından 2018 yılı itibariyle bedelli askerlik başvurularının bitimiyle yeni sistemin detayları belli olacak.

9 AYLIK TEK TİP ASKERLİK

Bir diğer gündem ise 9 aylık tek tip askerlik. Vatan hizmetinin herkes için eşit şartlarda olması, eğitimli insan gücünden daha uzun ve etkin biçimde yararlanılması'' prensibiyle hareket edilerek profesyonel ordu sistemine geçiş yapılıncaya değin herkes için 9 Aylık Tek Tip Askerlik uygulamasının hayata geçirilmesi planlıyor.

TEK TİP ASKERLİK NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay yaptığı konuşmada; “Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız” dedi. Bunun üzerine dikkatler yeni sistemin ayrıntılarına çevrildi.

Kulislerdeki yeni sistemle ilgili öne çıkan 9 ay tek tip askerlik fikri gerçek olursa hali hazırda devam eden 12 ay zorunlu askerlik süresi 9 aya düşmüş olacak. Ancak lisans mezunu erlerin 6 ay olan zorunlu askerliği ise 9 aya çıkmış olacak. Kulislerde konuşulan yeni sitem yasalaşırsa; bedelin ödenmesi halinde ise 9 aylık askerlik 3 ay temel eğitimden ibaret olacak.

YORUMLAR 114
  • Rafet 4 yıl önce Şikayet Et
    30.000 çok yüksek bir rakam siyasetçi iş adamı sanantcı sporcu fabrikatör çocukları için çıkarılmış bir sistem gibi geliyor 30.000 rakamı gözden geçirilmesi gereken bir rakam 15000 TL bile askerlikle ilgili sorunu olanların tamamının baş vuru yapamadığı bir rakam olarak düşünülürse 30.000 TL düşürülmesi gerekir
    Cevapla
  • M.h. 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşücek se düşsün artık bir karar verilsin herzaman başka bir tarihe erteleniyor .
    Cevapla
  • m ali 5 yıl önce Şikayet Et
    bu sistem silah altındaki herkes için geçerlimi
    Cevapla
  • Serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet gecerli
    Cevapla
  • Hasan alpak 5 yıl önce Şikayet Et
    9 ay askerlik çok güzel bir haber
    Cevapla
  • veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    cumhur başkanımız ağzından çıktıysa kesin olacak arkdaşlar emin olun allah başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • Utku 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki askerlik görevini icra edenlere yani görevde olanlarada vuracakmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı