Bir kilogram toprak bile yeşillendirme için kulklanılıyor

Aksaray Üniversitesi’nde, kilolarla ifade edilecek kadar az miktarlardaki toprak bile yeşillendirme çalışmalarında kullanılıyor.

GİRİŞ 09.04.2019 16:54 GÜNCELLEME 09.04.2019 16:57

ASÜ’de, tuzlu toprak yapısı münasebetiyle yeşillendirme çalışmaları oldukça zor koşullarda ilerliyor. Kökleri, kısa zaman içinde tuzlu su tabakasına denk gelen fidanlar büyüyemeden kuruyor. Bu durumu aşmak için ASÜ Rektörlüğü, “Acil Toprak Aranıyor!” isimli bir kampanya başlattı.

 

 

Kampanya kapsamında kampüse getirilen topraklarla yapay bir zemin oluşturuluyor ve kökleri yana doğru uzayan fidanların dikimi gerçekleştiriliyor. Son iki yıl içinde kampüsteki yeşil doku hissedilir şekilde gelişti. “Acil Toprak Aranıyor!” kampanyasının devam ettiğini ve bağışların yeşil bir kampüs için büyük önemi olduğunu belirten ASÜ Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray’da pek çok dernek, sivil toplum kuruluşu ve işadamı ile yaptıkları görüşmelerin ardından kampüse 300 kamyon toprak bağışlandığını belirtti. Bir kamyon toprakla dört fidan yetiştirilebildiğine değinen Şahin, “Kampanyamız şehirde ilgi gördü. Hatta Giresun’dan bir arkadaşımız, kargoyla bir kaç kiloluk toprağı bizlere ulaştırdı. Kongre için Trabzon’dan şehrimize gelen arkadaşlarımız da bir çuval toprakla bizlere katkı sundular. Miktar az olabilir ama anlam bakımından bu bağış çok kıymetli. Biz, hiç bir bahanenin arkasına sığınmadan, samimiyetle kampüsümüzü yeşil bir hale getirmeye çalışıyoruz. Arzu eden herkesi de kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Kampanyaya dair detaylı bilgilere http://agaclandirma.aksaray.edu.tr/tr internet sitesinden erişilebiliyor. Kampanyaya dair hazırlanan mini filmler ise Üniversitenin sosyal medya hesaplarında yayınlanıyor.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı