Polis ihbarı alınca TIR'ın önündeki tüm araçları uyardı! 30 km sürdü

Erzincan'da rampadan inerken freninin boşalması nedeniyle kilometrelerce kontrolsüz seyreden TIR, polis eskortu eşliğinde güçlükle durduruldu. TIR şoförü Serdar Başak, ''Sakaltutan rampasından indiğim sırada aniden frenler boşaldı, 30 kilometre boyunca aracın hızını azaltmaya çalıştım'' dedi.

GİRİŞ 27.06.2019 08:49 GÜNCELLEME 27.06.2019 09:15
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Erzincan-Sivas kara yolunda Serdar Başak'ın (47) kullandığı 54 LG 015 plakalı tırın Sakaltutan geçidinden inişi sırasında frenleri boşaldı.

 

 

'155 POLİS İMDAT'I ARADI

Durumu fark ederek vites küçültüp hızını azaltmaya çalışan sürücü Başak, "155 Polis İmdat" hattını arayarak yardım istedi. Polis ekipleri, olası kazanın önüne geçmek için geçiş güzergahında güvenlik tedbirleri alarak tırı takibe başladı. Aracın duramama ihtimaline karşı itfaiye ekipleri bölgede hazır bekletilirken Çağlayan Kavşağına ise kapan kuruldu.



GÜÇLÜKLE DURDURULDU

Kilometrelerce kontrolsüz seyreden tır, herhangi bir kazaya karışmadan Kemah kara yolu kavşağı üst geçidinde güçlükle durduruldu. İtfaiye ekipleri ise aracın balatalarının ısınması nedeniyle olası bir yangına karşı müdahalede bulunarak soğutma çalışması yaptı. 

 

 

Tır şoförü Serdar Başak yaptığı açıklamada, bölgeye ulaşan polis ekiplerinin gözetiminde aracını durdurabildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Sakaltutan rampasından indiğim sırada aniden frenler boşaldı, 30 kilometre boyunca aracın hızını azaltmaya çalıştım. Aracı güçlükle durdurabildim. Allah beterinden korusun. Tecrübeli olmamız dolayısıyla aracı durdurduk. Aracımızın içerisi tavuk yüklü. Sakarya ilinden Erzincan'a geliyordum."

YORUMLAR 26
  • yuhanna 4 yıl önce Şikayet Et
    freni boşalan arabanın balatalar çalışmaz neyi soğutuyorsun, adam saldı bayırdan sonra yaktı balataları fren boşaldı diyor (tahminlerim bunlar, kul hakkına girmeyelim şimdi) ama soğukkanlı davranık yetkililere haber vermesi gayet güzel. Rabbim kimseye böyle sıkıntılar vermesin.
    Cevapla
  • Asilaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben tir soforuyum. Avrupa ya gidip geliyorum. Fren bosalması demek hava kacagi veya bir anda bosalmasidir. Bu durumda da dorse kendini frenler otomatikmen. Balata ısinmasida bu sebepten meydana gelmistir. Yani sofor arabayi salmamis olabilir.
    Cevapla
  • Şimal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu araçlarda dorse freni vardır kolay kolay araçlarda fren boşalması olmaz o şofor yokuş aşağı aracı salarsa bir daha durması zor olur ancak dorse frenini çekerek durdurur fren balataları ve kampana ısınacağında lastikler patlar ondan sonra şoför tecrübeliyim der yerse
    Cevapla
  • Asilaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Dorse freni artik yok. Eskidendi. Meslegim benim.
    Cevapla
  • düzceli. 4 yıl önce Şikayet Et
    adam nefes nefese kalmış.yorulmuş. baya ugrasmış. hareketlerine bakın yorulmuş mucadele etmiş.korkmuş. aramızdaki klavye şöförleri acaba hiç ölüm korkusuyla karşı karşıya kalmışmı eleştiriyorlar. ya cana gelseydı. helal olsun
    Cevapla
  • Fizik 4 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun da anlamadığım bir araç 30 km gaza basmadan nasıl gider. o rampa kaç km ki
    Cevapla
  • mudora 4 yıl önce Şikayet Et
    iniş olunca fizik kurallarına göre gider.
    Cevapla
  • Söför 4 yıl önce Şikayet Et
    Araba hareket anindayken devamli calisir hiz düsmedende düsük videse girmez.
    Cevapla
  • danisman 4 yıl önce Şikayet Et
    Tecrübeden ziyade Yüce Allah cc. korumuş. Başka açıklaması yoktur bunun. Ama illaki bir açıklama derseniz şunu söyleyebilirim. " Yüce Yaratıcının izni olmadan bir yaprak bile kımıldayamazmış "... Varın tecrübesini, yeteneğini, başarısını siz yorumlayın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sebepsiz yere defalarca bıçakladı! Kuryelik yapan üniversite öğrencisini canice öldürdü
Eray Güçlüer, Yunanistan-Türkiye ilişkilerini Haber7'ye değerlendirdi