Türkiye 36 adet SU-35 alıyor

Türkiye ve Rusya arasında Su-35 avcı uçağı alımı konusunda büyük bir yol kat edildiği iddia edildi. Türk kaynaklardan alınan bilgilere göre 36 adet Su-35 avcı uçağı için satınalma ayrıntılarının konuşulduğu ifade edildi.

Türkiye 36 adet SU-35 alıyor
Türkiye 36 adet SU-35 alıyor
GİRİŞ 26.10.2019 01:37 GÜNCELLEME 26.10.2019 01:47
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Daily Sabah'ın haberine göre Türk ve Rus yetkililer 36 adet Su-35 avcı uçağının alımı için görüşmelerde büyük yol aldı.

 

 

Habere göre, Türk ve Rus yetkililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Uluslararası Havacılık ve Uzay Salonları (MAKS) havacılık gösterisine yaptığı ziyaretten iki ay sonra, toplam 36 Su-35 avcı uçağının Türkiye'ye satışının ayrıntılarını görüşüyorlar.

SU-35'İN BAZI PARÇALARINI ORTAK ÜRETİMİ DE TARTIŞILIYOR

Uçakların bazı parçalarının ortak üretimi konusunda da yetkililerin teması sürüyor. Yetkililerin, hassas silahları ve mühimmatı da dahil olmak üzere, savaş uçaklarının bazı parçalarını ortak üretmeyi de tartışıyor.

RUS YETKİLİ DE TÜRK YETKİLİLERİN SU-35 SATIŞINI İNCELEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Rusya ile Türkiye'nin olası bir Su-35 uçağı sevkiyatına ilişkin istişarelerde bulunduğunu, Türk tarafının konuyu incelediğini ifade etmişti.

Rus basınına konuşan Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Su-35 uçağının olası sevkiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada "İstişareler yürütülüyor. Konuyu değerlendiriyor, inceliyorlar, biz de anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın eylül ayında İstanbul'da gerçekleşen Teknofest'te Türk uzmanlara Su-35'i gösterdiğini hatırlatan Şugayev, "Şimdilik daha ileri bir aşamadan söz edemem" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 125
  • milli teknoloji 4 yıl önce Şikayet Et
    ne natosu hem nato üyesi ülkeler biraz Türkiyeye haçlı siyonist duyguları depreşse silah ambargosuna gidiyor ruslarla ortak üretim yapılacaksa neden rus silahı olmasın nato ikide bir tehdit ediyor yok ekonominizi çökertirim yok f35 patriot... vermem kongreden izin çıkmadı der pkk ya bedava silah dağıtır diger batılısı farklımı barış pınarını bahane edp silah ambargosu koyan bu söde hain dost nato ülkeleri değilmi.... ne natosu ne abd si ülke menfaati neredeyse silahı Türkiye oradan almalı ama kesinlikle hazır alım almamalı tam teknoloji transferiyle ortak üretim yaparak almalı . nato kendine gelince 5. madde Türkiye gelince ypg pkk dedi
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bir yorum yapmış kimisi olumlu kimisi olumsuz. NATO üyesi bir ülkenin silah altyapısını değiştirmek niye zor olsun. Bulgaristan yakın zamana kadar sovyet sistemleriyle doluydu ne oldu adamlar f 16 alıyor onlara zor gelmiyor da bize mi zor gelecek. Hangarmış, pilotajmış, füzeymiş geçelim bunları. Türkiye isterse hepsini aşar. Su35 veya türleri hiç farketmez olsun alalım. 15 temmuzda kaç f16 düşürebildik bilen var mı, diyeyim sıfır. Havadaki uçağımıza yerden hükmedemedik. Darbeyi planlayan kendi uçağını kendi sistemini konuşturdu. Artık değişim zamanı.
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye mutlaka 36 adetin yaninda baska anlasmalar da yapmistir, teknik bilgi veya bizim üretmek oldugumuz TFX projesine katki saglamalari vs. iyi gelismeler. Hem elimde bir filo rus ucaklari bulundururuz, bu sekilde olasi bir savasta elimizde daha cok secenek bulunur.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    yunan f-16ları modernize ettiriyor eğer o aesa radar taktırdığı uçaklarına uzun menzillli hava-hava füzesi satın alırsa(ya da bir şekilde hibe edilirse) bizim de bu çok yetenekli uçağı almamız tfx gelip olgunlaşana kadar şart olmuştur. demek ki yunana o füzelerden verecekler o tehdide karşılık böyle bir adım atıyoruz.
    Cevapla
  • takavit 4 yıl önce Şikayet Et
    isde bu haber abd nin bittiginin habercisi rus ucagi arkasindan bu ucaklara abd silahi takamayacagina gore silah sanayide ortaklik abd kariyerin yerlerde surunuyor ---- 20 lerde kariyer simdilik ses edmeyecek cunku turkiyenin bukadar ileri gidecegini tahmin edmiyor ama s 400 de olani bile bile eeeeehhhh hayirli olsun abd ye terorisleri hala tramp hayal ulkesinde yasiyor eski turkiyeyi saniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar