Sözcü Kalın ABD'li heyet ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Temsilciler Meclisi heyeti ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye'nin terör örgütleri DEAŞ ve PKK/PYD/YPG'ye karşı yürüttüğü haklı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

GİRİŞ 02.11.2019 20:33 GÜNCELLEME 02.11.2019 20:42
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Temsilciler Meclisi heyeti ile görüştü.

 

 

Kalın, ABD Temsilciler Meclisi heyeti ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Bölgesel gelişmeler, ikili ilişkiler, terörle mücadele, Suriye'de güvenli bölgenin inşası ve siyasi çözüm süreci konularının ele alındığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik önemine vurgu yapıldı.

İlişkilerin geliştirilmesi yönünde karşılıklı irade beyanlarının yapıldığı görüşmede, Türkiye'nin terör örgütleri DEAŞ ve PKK/PYD/YPG'ye karşı yürüttüğü haklı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

 

 

ABD Temsilciler Meclisi'nde çıkan iki tasarı hakkındaki rahatsızlığın da dile getirildiği görüşmede, Suriyeli mültecilerin güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde geri dönüşü ile ilgili Türkiye'nin çalışmaları ve çabaları hakkında bilgi verilirken bu konuda uluslararası toplumun da sorumluluk alması gerektiğine işaret edildi.

Görüşmede, aşırıcılığın küresel bir sorun olduğu ve uluslararası toplumun bu konuda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiği de vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • şalgam 4 yıl önce Şikayet Et
    bizi ırak suriye yapmaya çalışıyolar sılahın en iyisini yapalım vakit kaybetmelim bize oynuyolar
    Cevapla
  • oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd petrol icin devriye atiyor biz nicin devriye atiyoruz.
    Cevapla
  • Pamukkale 4 yıl önce Şikayet Et
    Değerli bakanım Süleyman Soylu terörist lerin elinden alınan silahları sergileyip Dünyaya terörist işkalci şeytan zalim abd nin ve avrupanın yüzünü gösterelim
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaylar açık bir şekilde savaş ilanıdır. Ekonomik Haçlı seferiyle karşı karşıyayız. Bıçak kemiğe dayandı artık veeee inananlar hep kazanır. "Rasulullah’a Mekke de 3 yıl boykot uyguladılar. Müslümanlar açlıktan karnına taş bağladı" Kowboy edasındaki düşmanlarımız çatlasın. SİZE BOYUN EĞEN SİZİN GİBİ OLSUN.
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar zannedersem Pentagon’un adamları.suriyede çizilen büyük İsrail haritası sınırları içine Türkiye’yi sokmamak.abd nin elinde bu harita varmı.yoksa İsrail hala bu haritayı gizlimi tutuyor.yıllar önce çizilen büyük İsrail’in haritası nerde.buheyetlerin neredeyse hepsi bu haritaya göre bölgeyi şekillendirmeye çalışıyorlar.tramp büyük ihtimalle bu haritayı gördü.ve milyonlarca insanın ya ölecek yada yerinden yurdundan olacak diye denilenleri yapmamaya başlayınca Azil işlemlerini devreye soktular.ama başaramayacaklar.tramp yeniden seçilecek.tramptan sonrada daha özgür bir devlet olma yoluna girecek.abd adil olursa çoğu sorun çözülecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!