Son Dakika Haberi: Meteoroloji'den İstanbul uyarı! Hızı 100 km'yi bulacak

Meteorolojiden yapılan son dakika uyarısına göre İstanbul'da lodos etkili olacak. Bugün rüzgarın 70 km üzerinde, yarın ise 100 km'yi bulması bekleniyor. Vatandaşların çatı uçmalarına karşı tedbirli olması istendi. Ayrıca İDO ve BUDO seferlerinde aksamalar yaşanabilir.

GİRİŞ 26.02.2020 13:35 GÜNCELLEME 26.02.2020 13:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas çevresinde sağanak yağış görülebileceği uyarısında bulundu.Yapılan uyarıda vatandaşların tedbirli olması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği, yarın ilk saatlerden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor.

RÜZGARIN HIZI 100 KİLOMETREYİ BULACAK

İstanbul Valiliği'nden Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü'nün verileri paylaşıldı. Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Açıklama şu şekilde: Bugün Güney ve Güneybatı yönlerinden esecek olan rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren bölgemizde fırtına (60-75 km/saat), Perşembe günü ise kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI

AKOM'un verilerine göre, güne rüzgârlı hava ile başlayan İstanbul'da, rüzgâr akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek ve yerel hafif yağışlar yaşanacak. Bu hafta boyunca Lodos yönlü rüzgârların etkili olması, sıcaklıkların tekrardan 11-15 derece aralığında mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Çarşamba öğle saatlerinden itibaren rüzgârın kuvvetini arttırarak Perşembe akşam saatlerine kadar aralıklarla fırtına şeklinde (50-90km/s) eseceği, beraberinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

AKOM'un meteorolojik harita ve verilere göre, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 8 Mart'a kadar mevsim normalleri civarı ile 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN SON DAKİKA YAĞIŞ UYARISI

Yağışların yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kayseri, Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

 

ÇIĞ TEHLİKESİ İÇİN UYARI

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerinden fırtına(60-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 15
İstanbul: Parçalı bulutlu 17
İzmir: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra çok bulutlu ve yağmurlu 19
Adana: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 19
Antalya: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra çok bulutlu ve sağanak yağmurlu 19
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 18
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 12
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 3
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 16

DOĞU'DA 6 İLDE KAR YAĞIŞI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Erzurum, Kars ve Ardahan'da kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Erzurum'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı.

Beyaz örtüyle kaplanan kentte, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti.

Soğuk hava nedeniyle bazı bina binaların çatılarında da buz sarkıtları oluştu, şadırvan ve çeşmeler dondu.

Bazı vatandaşlar karla kaplanan iş yerlerinin önünü temizledi.

Öte yandan kentteki belediye ekipleri yol ve kaldırımlarda kar küreme ile tuzlama çalışması yürütüyor.

Ardahan ve Kars'ta da kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Kentlerin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı dolayısıyla ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor.

Yetkililer, sürücüleri özellikle buzlanmaya karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

TATİL HABERİ GELDİ (26 Şubat Çarşamba)

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kent genelinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Beyaza bürünen kentte, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışı nedeniyle Tuzluca ilçe merkezi ve köylerde okullar bir gün arayla tatil edildi. Ulaşımın aksamaması için Tuzluca Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

YORUMLAR 2
  • muhiddin kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    meteoroloji dediyse yalandır. yazı tura atsam onlardan daha fazla tutturutum.
    Cevapla
  • iron Amo 4 yıl önce Şikayet Et
    tabii ekreme yine kimse haber vermedi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar