TSK, Türklüğü çizgi roman ile anlattı

Genelkurmay, Türkiye Cumhuriyeti'ne göre 'Türklük' kavramının ne olduğunu çizgi romanla anlattı. İşte kitapta yer alan tanımla Atatürk Milliyetçiliği:

TSK, Türklüğü çizgi roman ile anlattı
TSK, Türklüğü çizgi roman ile anlattı
GİRİŞ 07.09.2009 08:37 GÜNCELLEME 07.09.2009 08:37
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış
Hülya Karabağlı'nın haberi
Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı (ATESE) siyasetin bugünlerde hararetle tartıştığı "Türk milliyetçiliği"ni çizgi kitaba taşıdı.
Kitapta, "Atatürk milliyetçiliği ümmetçiliğe karşıdır. Çağdaş ve laik bir milliyetçidir. Toplumun her kesiminde ulusal kimlik bilincinin canlı tutulmasını ister. Dini, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun kendini Türk kabul eden herkesi Türk sayar" satırları yer aldı. ATESE, "Atatürk ve Milliyetçilik", "Atatürk ve Cumhuriyetçilik" adlı çizgi kitaplar yayımladı.
Özellikle "Atatürk ve Milliyetçilik" başlıklı kitapta Atatürk milliyetçiliğini anlatan satırlar dikkat çekti:

Atatürk milliyetçiliği, kapalı bir toplum anlayışını reddeder ve gerekli durumlarda çağdaşlaşmaya katkı sağlayabilecek başka ülkelerin deneyimlerinden yararlanmayı önerir.
Ümmetçiliğe karşıdır. Çağdaş ve laik bir milliyetçiliktir.
Her kesimde Ulusal kimlik bilincinin canlı tutulmasını ister. Dini, mezhebi etnik kökeni ne olursa olsun kendini Türk kabul eden herkesi Türk sayar.
Vatanı kaybetmek atayı, kendini, evladını, suyunu, ekmeğini, aşını, nefesini hepsinden öte kimliğini kaybetmektir.
Vatansız insanların kimliği yoktur, tutsak ve köleden öte. Özgürlük kara toprağa kanlarını akıtan vatandaşların hakkıdır. Bu uğurda canlarını seve seve verenler. Ölümlerin en kutsalı olan şehit mertebesiyle taçlandırırlar.

'BEN MUSTAFA KEMAL, HAYDİ ÖLDÜR'
Atatürk ve Cumhuriyetçilik kitabında da, Atatürk'ün, "Türkiye'de, bir kimsenin fikirlerini başkasına kabul ettirmeye kalkışacak kimse yoktur ve buna müsaade edilmez. Şüphesiz,fikirlerin ve inanışların başka başka olmasından şikayet etmemek gerekir. Çünkü, bütün fikirler ve inanışlar bir noktada birleşirse bu hareketsizlik ve ölüm belirtisizdir" sözleri yer alıyor. Her iki kitapta da Atatürk'ün İlk meclis, cumhuriyet balosu, yabancı misyon temsilcileriyle yaptığı temaslar, öğrencilerle diyaloglar ve vatandaşlarla konuşmalar yer alıyor. Kitapta, dönem dönem dile getirilen 'Atatürk diktatördü' tartışmasına yer veriliyor. Atatürk'e yaklaşan bir genç, "Paşam, size diktatör diyorlar, ne dersiniz" diye soruyor. Atatürk, gence dönerek, "Ben diktatör olsaydım, sen bana şimdi bu soruyu soramazdın" yanıtı veriyor. Atatürk'e yönelik suiskastlar da çizgiyle işleniyor. Suikastçısıyla yüzleşen Ataürk'ün tabancasını vererek, "Mustafa Kemal benim, haydi öldür" demesi ve suikastçının diz çökerek ağlamaya başlaması anlatılıyor.

Hoşgörü ve Atatürk
ATATÜRK ve Cumhuriyetçilik çizgi kitabında yer alan "Atatürk'e Göre Hoşgörünün Sınırı" nda da ilginç ifadeler yer aldı. Atatürk, çeşitli çizgiler eşliğinde şu sözleri söylüyor: "Özgür olmak herkesin hakkıdır ve bunun için gerçek özgürlükçüler demokrasiye karşı olanlara da hat ve özgürlükler verilmesini isterler. Fakat demokrasiyi savunanların demokrasiye karşı olanların karşısında elleri ayakları bağlı kurbanlık koyun durumuna razı olacaklarını düşünmek asla doğru değildir."
(Sabah)
YORUMLAR 48
  • damaroperasyonu 14 yıl önce Şikayet Et
    Rahman olan Allah bütün ümmetlere Tek din gönderdi:İSLAM. Hz Ademle başladı İslam Ümmeti. "Oruç sizden evvelki ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı" Biz Muhammed Mustafa sav in ümmetiyiz.Hz Ademin de Hz İsanın da Hz Musanın da ümmeti/bağlıları vardı.Hiçbir peygamber milliyetçi değildi.Bütün elçiler sadece Allah'a kul olmaya çağırdı.Şahısların,kurumların istediği gibi değil Alemlerin Rabbinin istediği gibi yaşamaya çağırdı.Kimi iman etti kimi de yalanladı.Tevhid ile Şirkin savaşı her çağda yaşanan tabi bir olaydır.
    Cevapla
  • ANTİ_YOBBAZ 14 yıl önce Şikayet Et
    Alp Tegin. bunlar müslümanda olamaz, hiç müslüman bu kadar kin kusarmı? kendi kafasına göre kafir ilan edermi?bunlar gerçekten ne müslüman nede türk, bunlar olsa olsa askere saldırmak için müslüman kılıfına girmiş PKK sempatizanıdır,bu vatan ve TÜRKLÜK bizlere emanet,ne ümmetçi zırvalarına nede bölücülük oyunlarına geçit vermeyiz,TÜRKÜ tanımayanlar tarih sayfalarına göz atsın, türkler islamdan öncede islamdan sonrada her zaman öncü ve lüder bir ırktır,16 devlet kurmuş sömürge olmamış başka bir millet yoktur
    Cevapla
  • Alp Tegin 14 yıl önce Şikayet Et
    bırakın kussunlar. içindeki kinleri.gerçek hayatta dile getiremedikleri şeyleri burda kahraman bölücüler kürtçüler olarak yazsınlar.klavyede kahramancılık oynasınlar.Ama gerçekde konuştukları gibi değiller ,en iyi arkadaşları Türkdür,onların yüzüne bunu söyleyemezler çekinirler....
    Cevapla
  • ANTİ_YOBBAZ 14 yıl önce Şikayet Et
    ÜMMETÇİLİĞE KARŞIYIZ. bu çağda bu dünya düzeninde hala cahilce ümmetçilik bilmem ne zırvaları hayalleri kuran, karşı olanlarıda kafir ilan eden cahil cüreba takımı var ilkel araplarla birleşme umudu taşıyan saf ve cahil insanlarımızı ancak EĞİTİM ile düzeltebiliriz gerçi bunlar artık düzelmez, ağaç yaşken eğilir, ama yeni nesil zaten bunlara prim vermiyor, toplumun kültür düzeyi arttıkça dünyaya daha sağlıklı gözle bakıyor. türklüğünüze ve ırkınıza en azından kürtler kadar sahip çıkın. TANRI TÜRKÜ KORUSUN
    Cevapla
  • kade 14 yıl önce Şikayet Et
    damar tıkanıklıgı. Milliyetçi kesimin turbana karsı oludugu nerden cıkardın ? Ümmetçilikle cemaatciliği aynı kefene koyma su anki hukumeti oyle ümmetçi diye yuturmaya kalkma.. kimin ne oldugu biliyoruz... Ayrıca Turk milliyeçiliği kafatascı degildir , araplar milleyeçilik yapınca sus pus olanlar Turk kelimesi gectigi anda tencere tabak indiriyorlar... sizin gibiler kurtulus savasındada vardı , pkk ile mucadeledede bu ulke hiç bir seyden cekmedi hainlerden cektigi kadar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!