Alpaslan Arslan Mutlu iddialarını yalanladı

Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Alparslan Arslan, üniversite yıllarından arkadaşı olan Osman Mutlu ile Danıştay saldırısından bir gece önce Ankara'da aynı otelde kalmadığını söyledi.

Alpaslan Arslan Mutlu iddialarını yalanladı
Alpaslan Arslan Mutlu iddialarını yalanladı
GİRİŞ 28.01.2010 18:57 GÜNCELLEME 28.01.2010 18:57

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Osman Yıldırım'ın avukatı Murat Eken, savunmasının sonunda gerekli görülürse adli kontrol sitemi uygulanarak, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Duruşmada söz alan Oktay Yıldırım da avukat Eken'in savunmasına değinerek, ''Avukatın çaresizliğini anlayabiliyorum. Ama bu çaresizliği dilini bize uzatmadan, bizi yaftalamadan gidermeye çalışsın'' dedi.

Muzaffer Tekin de avukat Eken'in gelen telefon kayıtlarını yanlış algıladığını belirtirken, söz alan Mehmet Demirtaş ise Eken'in savunmasına tepki gösterdi.

Alparslan Arslan da ''Avukat beyin bilgi sorunu var herhalde'' diyerek, Eken'in belirttiği Osman Mutlu ile Danıştay saldırısından bir gece önce Ankara'da aynı otelde kalmadığını söyledi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün de Arslan'a Osman Mutlu'yu tanıyıp tanımadığını sordu.

Arslan da Mutlu'nun üniversite yıllarında arkadaşı olduğunu belirterek, Alparslan Türkeş'in cenazesine Mutlu ile birlikte gittiklerini kaydetti. 2-3 yıl sonra da Mutlu ile Ankara'ya gitmiş olabileceğini ifade eden Arslan, ayrıca gergin ortamlarda duruşma salonunda bulunmaktan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Arslan, insanların cezaevinde sürekli tutulmasının da bir yararı olmadığını dile getirdi.

Tutuklu sanıklardan Emin Gürses ise aynı koğuşta kaldığı Ümit Sayın'a gizli tanık olduktan sonra kötü davrandığı yönünde haberler çıktığını belirterek, Sayın'ın Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''koğuşunda güvenlik problemi yaşayıp, yaşamadığına dair'' ifadesinin alındığını söyledi.

Gürses, Sayın'ın ise ifadesinde ''Gürses ile aynı koğuşta kalmaktan dolayı bir kaygı taşımıyorum. Emin Gürses koğuşun temizlik işlerini yapıyor. Psikolojik rahatsızlığım var. Benimle ilgileniyor. Onunla kalmaktan memnunum. Beni buradan çıkartmayın'' dediğini belirtti.

Duruşmada daha sonra tutuklu sanıklardan Erhan Timuroğlu'nun savunmasının alınmasına geçildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı