Bölgelere göre hava durumları!

Hava sıcaklığı, yurdun doğusunda 4 ila 6 derece azalacak. İç bölgelerde 10 ila 15, kıyılarda 5 ila 8 derece mevsim normallerinin altında seyredecek.

Bölgelere göre hava durumları!
Bölgelere göre hava durumları!
GİRİŞ 19.01.2012 13:52 GÜNCELLEME 19.01.2012 13:52

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin doğu kesimleriyle Batı Karadeniz, Nevşehir, Kayseri, Çankırı ve Ankara çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve batı kesimler ile Doğu Anadolu’da kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

DÜŞÜK SICAKLIK UYARISI

Sıcaklığın, iç bölgelerde 10 ila 15, kıyılarda 5 ila 8 derece mevsim normallerinin altında seyretmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve batı kesimler ile Doğu Anadolu’da kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda devam eden kar yağışının eğimin fazla olduğu alanlarda oluşturabileceği çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (6)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, İl merkezi ile kuzey ilçeleri hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-6)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. (7)

ADANA: Parçalı bulutlu (9)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (12)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (4)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-11)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)

Van’da bugün aralıklı kar bekleniyor

 Van’da bugün aralıklı kar yağışı bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri’nden alınan bilgiye göre, Van parçalı, çok bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.  Van gündüz 1, gece eksi 2 derece olacak

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA
: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyılarında hafif, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Nevşehir, Kayseri, Çankırı ile Ankara ve kuzey ilçelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyılarında orta kuvvette, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyılarında orta kuvvette, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

(ANKA)  

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı