Orgeneral Özel gözyaşlarını tutamadı

Hatay Dörtyol'da Amanos Dağları'nda teröristlerin saldırısında şehit olan Hatay İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen'in cenaze törenine katılanlar gözyaşı döktü.

Orgeneral Özel gözyaşlarını tutamadı
Orgeneral Özel gözyaşlarını tutamadı
GİRİŞ 18.05.2012 22:47 GÜNCELLEME 18.05.2012 22:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hatay Dörtyol'da Amanos Dağları'nda teröristlerin saldırısında şehit olan Hatay İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen'in cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de katıldı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Amanos Dağları'ndaki terörist saldırıda; Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım ile birlikte şehit olan Hatay İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen'in naaşı, gözyaşları arasında toprağa verildi.

İlk tören, Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Nokta Camii’nde yapıldı. Buraya gelen yüzlerce insan şehidine son görevini yaptı. Gençler, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez, şedidim hakkın helal bize, bir can veririz bin can alırız’ gibi sloganlar attı.

TÖRENE GENELKURMAY BAŞKANI DA KATILDI

Tören alanına, kızları 7 yaşındaki Bahar Selenay ve 13 yaşındaki Pınar Dilay ile birlikte gelen şehit binbaşının eşi Işılay Dikmen, “Kocam dik duran bir insandı. Lütfen ağlamayın." diyerek, metanetini korudu. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, şehidin yakınlarına taziyede bulunarak, acılarına ortak oldu. Törende, şehidin kızı Pınar Dilay, babası Mehmet ve annesi Dönüş Dikmen gözyaşlarına boğuldu.

Ankara’ya uçakla getirilen şehidin naaşı, buradan cenaze namazı kılınacak olan Nokta Camii’ne getirildi. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek, cenaze namazını kıldırdı. Ardından şehidin naaşı bir süre askerlerin omuzunda taşınarak top arabasına konuldu. Törende, "Şehitler ölmez vatan bölünmez. Kahrolsun PKK" sloganları atıldı. Törenin ardından, Şehit Binbaşı Erhan Dikmen'in naaşı, Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi'nde bulunan baba ocağına götürüldü. Ailesi, yakınları ve sevenleri ile helalleşme ardından, şehit binbaşının naaşı daha sonra, Delice ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

ŞEHİDİN EŞİ, BEN AĞLAMIYORUM, SİZLER DE AĞLAMAYIN

Cenazede bitkin gözüken şehit eşi Işılay Dikmen, kendisine sarılarak göz yaşı döken yakınlarına "ağlamayın, bak ben eşimi, yiğidimi kaybettim, ağlamıyorum. Sizler de ağlamayın ne olur?. Düşman güldürmeyin" diyerek, taziyelerin cenaze töreninden sonra yapılmasını, kendisinin de eşinin son yolculuğunu izlemek istediğini belirtti.

ORGENERAL ÖZEL GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Şehit Binbaş Dikmen'in Nokta Camisi'ndeki cenaze namazını Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek kıldırdı. Bu sırada cenaze töreni alanında bulunan binlerce vatandaş, "Şehitler ölmez vatan bölünmez', "askere uzanan eller kırılsın', 'askerim hakını helal et' sloganları attı. Şehit Binbaşı Dikmen'in tabutunun başına gelen Orgeneral Necdet Özel dua okuyp, göz yaşı döktü. Müftü Gerek namaz sonrası yaptığı konuşmada, "peygamberlikten sonra en yüce mertebe olan şehitlik mertebesiyle huzuruna çıkan şehidimiz Erhan Dikmen'in ruhunu şad eyle, cennetteki makamını ali eyle. Cennette sevdikleriyle buluşarak ebediyyen huzurlu bir hayat yaşamasını nasip eyle" diye dua etti.

Bu sırada şehit Binbaşı Erhan Dikmen'in eşi Işılay, tabutun başına gelerek dua etti. Şehit binbaşı Dikmen'in naaşı bir süre askererin omuzlarında taşınıp, top aracına taşındı. Şehit Binbaşı Dikmen'in naaşı cenaze aracı ile doğum yeri olan baba ocağı Delice'ye götürülürken, annesi Dönüş, oğlunun cenazesini son olarak Kırıkkale'deki Sanayi Mahallesi'ndeki evinin önüne götürülmesini istedi. Şehit Binbaşı Dikmen'in naaşı önce evinin önüne, daha sonra Delice İlçe Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi

BOMBA PANİĞİ YAŞANDI

Cenaze töreni sırasında bir ihbar üzerine tören alanı yakınında bomba paniği yaşandı. Tören alanına 300 metre mesafede bir dispanserin yanında görülen çanta, paniğe neden oldu. Çantanın çevresi güvenlik çemberine alınırken, gelen bomba imha uzmanlarınca patlatılan çanta boş çıktı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • Ahmet Akgul 11 yıl önce Şikayet Et
    ahirette bir sehidin sulaleden 70 kisiye hayiri dokunurmus.... bu kahramanlar vatanin kaleleridir, bu sehidler olmasa imanimizi nasil tazeleyecegiz!! ama pkknin ve uzantilarinin sonu cok feci olacaktir allahin izniyle, allah her seye kadirdir...
    Cevapla
  • hasan 11 yıl önce Şikayet Et
    vatan uğruna ölen varsa vatandır. birileri gibi ağlama duvarında ağlamıyor genelkurmay başkanımız şükürler olsun bu acılarda birgün inşallah son bulacaktır.
    Cevapla
  • abbas yolcu 11 yıl önce Şikayet Et
    aklım çıkacak!. şu acı manzara karşısında halen yine af,diyalog,açılım demek vatana ihanetten başka nedir?bu kaçıncı sineye çekmek açıları?kim dayanır bu yetimlerin kahrına? halen terörist ruhlular çıkıpta medyada köşelerinden fikirözgürlüğü ambalajlı terör destekçiliğini devam ettiriyorlarsa,halen ülkenin vatandaşının vergisinden maaş alan milletvekilleri terörist zihniyetli,açıklamalar yapıp,ayrı bir devlet olma amaçlı kapalı ,imalı açıklamalar yapıyorlarda,bu memleketin idareside bunları seyrediyorsa bu acıları çok daha göreceğiz demektir,bu terörist işbirliği destekçilerine dur demenin zamanı geçmiştir,adam kandildeki itbaşını af çıksın milletvekili olsun diyor kandildeki itbaşının leşi elegeçirilmeden bu iş bitmez,devlet güçlüdür,bekliyoruz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi