Hesabı beğenmeyince ortalığı kırıp döktüler

Bursa'da, yemek yedikleri lokanta sahibinin çıkardığı hesabı beğenmeyen bir grup üniversiteli, baskın yaptıkları lokantanın sahibi ve ailesini darp etti.

Hesabı beğenmeyince ortalığı kırıp döktüler
Hesabı beğenmeyince ortalığı kırıp döktüler
GİRİŞ 24.05.2012 15:55 GÜNCELLEME 24.05.2012 15:55

Sandalyelerin kullanıldığı kavga görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Uludağ Üniversitesi'nde okuyan Ensar A. isimli öğrenci, Görükle Mahallesi'nde Seyfullah D.'nin işlettiği bir lokantaya giderek yemek yedi. Taze fasulye, patatesli tavuk, kola ve iki cezerye yiyen genç, kendisine 7,5 TL hesap çıkartılmasına tepki gösterdi. Taze fasulye yemediğini söyleyen öğrenciden iş yeri sahibi 5 TL alarak gönderdi. Ancak iş yeri sahibinin kayınvalidesi, çocuğa yemeği kendisinin verdiğini ve yemek tabaklarını gösterince Seyfullah D., dışarı çıkan öğrenciyi durdurarak durumu sordu. Ensar A.'nın küfürle karşılık vermesi üzerine ise tartışma yaşandı.

Olaydan bir saat sonra yaklaşık 20 kişilik arkadaş grubu ile tekrar dükkana gelen Ensar A., iş yeri sahibine saldırdı. Sandalyelerin kullanıldığı kavga sırasında lokantada bulunan Seyfullah D.'nin hamile eşi ile kayınvalidesi de korktu. Kaldırım taşlarını sökerek Seyfullah D.'nin üzerine atan gençler, iş yeri sahibinin bıçakla kendini koruması üzerine olay yerinden uzaklaştı.

İş yeri sahibi Seyfullah D., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Canımızı nasıl kurtardığımızı dahi bilmiyorum. 2,5 lira için öğrenciye saldırmışım deniyor. Ben bunu yapacak adam değilim. Bunu yapanlar da 'Öğrenci Kollektifi' diye bir grupmuş. Basın açıklaması yaparak beni hedef gösteriyorlar. Bunlar güya emekçinin öğrencinin hakkını savunuyorlarmış. Bunlar emekçinin hakkını lokantayı basarak savunuyorlar demek ki. Şikayetçi olacağım. Eşim hamile, en çok ondan korktuk. Eşim hala olayın etkisinden kurtulamadı. Yani şehir merkezinde bu tür bir olay nasıl olur. Ayrıca biz 2,5 liranın peşine düşecek adam değiliz. Hesabı zaten 8.25 TL tutmuştu. Biz öğrenci indirimi yaparak 7,5 dedik. Birçok öğrenciden para almıyoruz zaten. Derdimiz o değil."

Yaşadığı korkuyu dile getiren kayınvalide Aziz Aykuç ise "Korkmaz mıyım oğlum. Ben zaten kalp hastasıyım, tansiyon hastasıyım, gece hastaneye gittik. Hala kalbim çarpıyor. Aynı olayı yaşayacağım diye korkuyorum. Toplanmış gelmişler, biz dükkanın içinde ne yapabiliriz. Fasulye yedi ben verdim elimle. Yeşil fasulye yemedim dedi 5 lira ödedi. Biz gene parasında değiliz. Hiç ödemesin önemli değil. Ama desin ki 'param yok veremeyeceğim' Biz kaç kişiye ücretsiz yemek veriyoruz." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı