Hacı adaylarından Şırnaklılara sonsuz teşekkür

Kutsal topraklara gitmek için Şırnak'ın Silopi ilçesine gelen hacı adayları, gördükleri ilgiden memnun kaldı.

Hacı adaylarından Şırnaklılara sonsuz teşekkür
Hacı adaylarından Şırnaklılara sonsuz teşekkür
GİRİŞ 21.10.2012 13:43 GÜNCELLEME 21.10.2012 13:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şırnak halkının kendilerini günlerce evlerinde misafir ettiklerini söyleyen hacı adayları, tüm Şırnak halkına minnettar olduklarını söyledi.

Silopili hayırsever işadamı Murat Yusufoğlu, Vali Kamil Acun Camiinde 500 hacı adayına akşam yemeği verdi. İstanbul, Ankara, Kayseri, Uşak, Ordu, Trabzon başta olmak üzere yurdun çeşitli illerinden gelen hacı adayları gördükleri ilgi ve alakadan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Hacı adaylarından şoför Mehmet Çeliker, İstanbul gurubunun hacısı olduklarını belirterek "Biz şoförüz. Arkadaşlarımız görevli olarak orada bulunuyor. Biz buraya gelirken çok çekinerek geldik. Biz burada nasıl karşılanacağız ne duruma düşeceğiz bilmiyorduk. Ama bizi utandırdılar. Yolumuz kesilir mi? Terör olayı yaşar mıyız? diye tereddüt ettik. Buranın halkından Allah razı olsun. Evlerini bizlere açtılar. Sabah kahvaltıya çağırıyorlar. Artık biz utanıyoruz onların adına. Yani evleri o kadar güzel ki 15-20 kişiyi ağırlıyabileceğini söylüyorlar. Biz bundan çok mutluyuz. Biz bu bölgenin halkından çok memnunuz” dedi.

Hacı adayı Mustafa İplik de, buraya gelirken tedirgin olduklarını belirterek şunları söyledi: "Biz medyadan duyduklarımızdan korkuyorduk. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Ama Allah Silopi halkından razı olsun. Hepsi bize evini açtı, misafir ettiler. 10 kişi 20 kişi camiye yemek getirdi. Bir olaya şahit olduk. Kahvede oturuyoruz. Genç bir çocuk geldi, amca ille sizi eve götüreceğiz, babam beni gönderdi. Allah rızası için gelin evde kalın, burada kalmayın.”

Başka bir hacı adayı Recai Buldur da, “Kendi memleketimizde dahi biz bu muameleyi görmedik. Kaç kişi evime götüreyim, yemek yedireyim, banyo yaptırayım gibi tekliflerde bulundu. Çevremdeki arkadaşlarıma da aynı şekilde teklifler yapıldı” şeklinde konuştu.

Ersin Çağlar da, “13 yaşındaki talebe 4 arkadaşımızı çağırdı. Okul harçlığı ile bize çay ısmarladı. Çaycıya bile tembih etmiş. Biz çay parasını ödemek istedik abi olmaz dedi. Okul harçlığı ile bize çocuk çay ısmarlıyor. Yani benim gözlerim doldu. Böyle bir şey olamaz. Beklemiyordum yani Allah bin defa razı olsun”
Ömer Türkmen de, İzmit'te doğup büyüdüğünü, buraları bilmediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep ön yargılı hareket ediyorduk. O kadar ilgi gördük ki inanınki ben kendimden utandım. Devlete sesleniyorum burada 100 bin Suriyeliyi ikamet ettiriyorsunuz da şuraya bir çadır seyyar yemek kurup ta şu hacıları memnun edemediler. Yazıklar olsun. Bu halk bize çorap getiriyor. Çamaşır getiriyor. Bu halkı oralarda kötüleyenlere yazıklar olsun. Birileri bu işi kaşıyor. Biz dostuz, kardeşiz.”
Ramazan Koray da, “Nereye gidip yemek yesek paraları ödendi deniyor. Paraları almıyorlar. Kimin ödediğini bile bilmiyoruz” diye konuştu.
Ercan Tipi de Uşak kafilesi olarak Silopi'de kaldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize yapılan yardımlardan dolayı Silopi halkına teşekkür ederiz. Bize burada destek oldular. Bizleri evlerine götürdüler, yatırdılar. Ondan sonra cami hocalarımız bizleri camilerde konaklattı. Yani ellerinden geldikleri kadar her şeyde yardımcı oldular.”

Osman Güllü de İstanbul'dan geldiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Doğrusu gelirken tedirginlik içerisindeydim. Benzincilere bile yaklaşmaktan tedirginlik duyuyorduk. Oradaki yaşadıklarımızdan ve oradaki dinlediğimiz hikayelerden tedirgindik. Bir ön yargı içerisindeydik. Burada yaşamaya başladığımız zaman gördük ki hakikaten bize anlatılan hikayelerin asılsız olduğunu gördük. Hakikaten bize yapılan ikramlar bize gösterilen ilgi ve alaka gerçekten bizim bu zamana kadar yaşamadığımız bir şeydi. Allah cümlesinden ve cümlemizden razı olsun.”

Kenan İçlin de Trabzon'dan yola çıktıklarını belirterek şöyle konuştu: "Malatya üzerinden Elazığ, Diyarbakır, Urfa ve oradan da buraya geldik. Yani biz hizmetin karşısında ezildik. Ama onlar bizi öteki akşama da davet ettiler. Bu kadar güzel insanlar ile tanıştığımızdan dolayı yani bu haccın en büyük tarafı buydu bence. Bundan sonra bu gelen haberlere asla itibar etmeyeceğiz. Biz bir defa daha anladık ki mümin müminin kardeşidir. Diyalogları kurduk. Bizim burada şimdi evlerimiz var. Buradaki kardeşlerimizin de kendi memleketlerimizde onların evleri vardır. Onları da biz davet ettik. İnşallah bu kaynaşmayı devam ettireceğiz” 
Serkan Yılmaz da Trabzon kafilesinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Trabzon'dan kasap olarak hacca gitmek için yola çıktık. Bana Trabzon'da sorsaydılar Şırnak, Silopi, Cizre size ne ifade ediyor. Biz o zaman Trabzon'da derdik ki terör akla gelirdi. Ama buraya geldik. Buradaki insanlar ile hiç aklımıza gelmeyecek, hiç ummadığımız bir misafirperverlik gördük. Bölge halkından hiç umulmayacak kadar güzel yardımlar gördük”

İbrahim Çakmak da, Trabzon'dan hac vazifesini ifa etmek üzere yola çıktıklarını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Gördüğümüz ilgi ve alaka gerçekten takdire şayandır. Bu da gösteriyor ki gerçekten bu bölgenin halkının ne kadar misafirperver olduğu, ne kadar edepli bir halk olduğunu gördük. İnşallah kemgözler hesabı olan güçler bu halkları bölemeyecektir. İnşallah kardeşlik hakim gelecektir. Silopi halkına ve bölge halkına teşekkür ediyorum. Onları da Trabzon'a Karadeniz'e diğer bölgelere bekliyoruz.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • VEDAT ALTINDAL 11 yıl önce Şikayet Et
    şırnaklılara teşekkür, hayırlı yolculuklar hacı adayları.. hacı adaylarına ırak makamları engel çıkartıyor. işte ortada. adamlar adayların pasaportlarını onaylamış şoförlerini onaylamamış yani otobüs ve şoförü ıraka geçemiyo. dolayısıyla adaylar ortada bırakılmış ırak makamlarınca anlatılanlara göre. ALLAH ırakın yaptıkları bu işkenceyi görüyor. ama aynı makamlar pkklıları görünce acaba pasaport kontrolü yapıyorlarmı yapabiliyorlar mı silahlarının ruhsatlarına bakıyorlar mı kendi ülke vatandaşları mı gibi sorular sorulsa cevap verebilir mi diye düşünürsek yapılanın ne olduğu daha iyi anlaşılır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!