Patlatılan dinamit köyü elektriksiz bıraktı

Erzurum'un Oltu İlçesi'ne bağlı Dutlu Köyü'ne 1 kilometre uzaklıktaki dağda mıcır elde etmek için dinamit patlatan işçiler, köylüleri elektriksiz bıraktı.

GİRİŞ 08.12.2012 13:10 GÜNCELLEME 08.12.2012 13:48

Erzurum'un Oltu İlçesi'ne bağlı Dutlu Köyü'ne 1 kilometre uzaklıktaki dağda mıcır elde etmek için dinamit patlatan işçiler, köylüleri elektriksiz bıraktı.

900 nüfuslu Dutlu köylüleri, dinamit mağduru oldu. Mıcır elde etmek için dağda dinamit patlatan şirket işçileri, Dutlu Köyü'nü karanlıkta bıraktı. Patlamanın şiddetiyle köye elektrik enerjisi taşıyan direkler devrilirken, tellerin de kopmasıyla 2 gündür elektrik verilemiyor. Patlatılan her dinamitin orta şiddetli bir deprem etkisi yarattığını vurgulayan köylülerden Servet Duran, "Patlamalar nedeniyle köyde özellikle çocukların psikolojisi bozuldu. Evler üzerimize yıkılacak diye korkuyoruz. Buna birileri 'dur' desin" dedi. Mum ışığında evlerinde oturmak zorunda kalan köylüler, buzdolabındaki yiyeceklerinin de bozulmasından yakındı.

Öte yandan toplanıp mıcır sahasına giderek çalışmaları durduran köylüler, şirket yetkilileri ile görüşmek istedi. Yağan yağmura aldırış etmeyen köylüler, ateş yakarak yetkililerin gelmesini bekledi. Olay yerine gelen jandarma ile birlikte köylerine giden vatandaşlar, hasar tespit çalışması yaptırdı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe