Suça bulaşan çocuklar sporla buluşulacak

Erzurum'da kurulan Adalet Gençlik ve Spor Kulübü, suça itilmiş çocukların ıslanı için çalışmalar yapacak.

Suça bulaşan çocuklar sporla buluşulacak
Suça bulaşan çocuklar sporla buluşulacak
GİRİŞ 07.02.2013 12:49 GÜNCELLEME 07.02.2013 12:49

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil Erzurum'da kurulan Adalet Gençlik ve Spor Kulübü'nün açılış törenine katıldı. Kulübün amaçlarının da açıklandığı törende suça itilmiş ve toplumda dezavantajlı konumda olan çocukların ıslahı için de çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Kulübün kış sporları alanında önemli bir yer edineceğine değinen Erdem, "Geçen yıl Erzurum'a bir eğitim için gelmiştim. O zaman katılımcılara sormuştum 'Aranızda kayak yapan var mı? diye ancak kimse çıkmamıştı. Ben de 'Eğer öğrenirseniz beni de davet edin' demiştim. Onlarda özverili bir şekilde çalışma yaparak kış sporları alanında etkin olacak bir kulübü kurdular. Şimdi ise bu kulübün açılışını gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Erzurum Adalet ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yasin Emre Yavuz ise yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Buna göre kulüp kayak, bu hokeyi, paten gibi kış sporları dallarında faaliyet gösterecek. Yavuz, bu çalışmayla başarılı ve kaliteli sporcular yetiştirmek istediklerini sözlerine ekledi. Ayrıca suça itilmiş çocuklar için de bir proje tasarladıklarını aktaran Yavuz, "Suça bulaşmış çocukları kış sporlarına yönlendirerek topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kulüp çatısı altında stresli iş koşullarında çalışan adliye çalışanları da spor yapacak. Onları iş stresini azaltacak faaliyetler yürütülecek." ifadelerini kullandı.

Erzurum Evlerinde yapılan programda kulübün kurulmasında katkıda bulunan hukuçu, avukat, iş adamı ve öğretim görevlilerine plaket sunuldu. Törene Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık da katıldı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?