Norveçli arkadaşlarından Gizem'e vefa

Norveç'te Ütoya Adası'nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 77 kişi arasında yer alan Türk kızı Gizem Doğan'ın Norveçli arkadaşları vefa örneği gösterdi.

Norveçli arkadaşlarından Gizem'e vefa
Norveçli arkadaşlarından Gizem'e vefa
GİRİŞ 11.02.2013 16:15 GÜNCELLEME 11.02.2013 16:15

Norveç'in Trondheim şehrinden gelen ve aralarında Gizem Doğan'ın babası Abdulkadir Doğan'ın da yer aldığı öğretmen ve öğrencilerden oluşan 14 kişilik heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ak Partili Asım Güzelbey'i ziyaret etti. Başkan Güzelbey, Gizem Doğan için Burç Ormanları içerisinde dar gelirli ailelerin çocukları için sosyal ve sportif etkinliklerde bulunabilecekleri bir merkez yaptıklarını hatırlattı.

Bu merkezin terör saldırısının gerçekleştiği Ütoya Adası'nda yapılan etkinlikler bazında bir benzerinin olduğunu kaydeden Güzelbey, "Bu tesisin açılışı geçen yıl yaptık. Gizem'in annesi ve kardeşleri de bu açılışa katıldı ve ilişkilerimiz devam etti. Gizem'in arkadaşları da Trondheim şehrinde bir tiyatro oyunu düzenlediler. Bu oyundan elde ettikleri 26 bin TL'yi de Gizem Doğan'ın adını taşıyan merkeze bağışladılar. Bu parayla 0-6 yaş grubu çocuklar için ekipman desteği sağlandı" dedi.

Heyet adına konuşan Charlottenlund High School öğretmenlerinden Sophie Hunstad ise, "Belkide bu acı hadise olmasaydı bu ziyaret hiçbir zaman yapılmayabilirdi. Ama gösteriyor ki bazen felaketler dostlukların doğmasına vesile oluyor. Gizem'in arkadaşları feadakarca bir çalışma yaparak para topladılar" diye konuştu.

Doğan'ın, okul arkadaşlarından Hia Illoekun ve Henne Riege, Ütoya Adası'nda 2011 yılında meydana gelen olayın çok trajik olduğunu ve çok sevdikleri arkadaşları Gizem'i de bu saldırıda kaybettiklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Politikacılar ve liderler bu olayı tatlıya bağlamaya çalışıyorlar. Biz de Gizem adına bir tiyatro organize ettik. Onun anısını yaşatmak istedik. Sonunda da Gaziantep'e geldik. Bu bizim için gerçekten heyecan ve mutluluk verici."

Daha sonra Norveç heyeti, Trondheim Hapishanesi'nde mahkumlar tarafından yapılan bir hediyeyi Güzelbey'e takdim etti. Güzelbey de Gaziantep'in sembollerini içeren bir plaket ve Zeugma baskılı tişörtleri heyette bulunanlara hediye etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor