İşte ‘5 Ocak Pazartesi’nin perde arkası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek mi? Binali Yıldırım 5 Ocak tarihini neden ortaya attı? Gerçek sonradan anlaşıldı.

İşte ‘5 Ocak Pazartesi’nin perde arkası
İşte ‘5 Ocak Pazartesi’nin perde arkası
GİRİŞ 29.12.2014 09:58 GÜNCELLEME 29.12.2014 10:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında gerçekleşen polemiğin perde arkasını yazdı.

İşte Deniz Zeyrek'in yazısından ilgili bölüm:

.... 

Erdoğan’ın yakın ekibi ile Bakanlar Kurulu tarihini henüz konuşmadığını anlıyoruz. Ancak 5 Ocak tarihinin Erdoğan’ın, “İnşallah 2015’e de öyle gireriz” sözlerinden çıkarıldığı da kesin. Yıldırım da 5 Ocak tarihini birçok siyasetçi ve gazeteci gibi “2015’in ilk Bakanlar Kurulu günü” yani “2015’in ilk pazartesisi” olarak telaffuz etmiş. Yıldırım’ın açıkladığı tarihin bağlayıcı değil, tahminden ibaret olduğu, hükümet çevrelerinde de biliniyor. Zira o açıklamadan sonra Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı arasında bir bilgi alışverişi gerçekleşmiş. Başbakan Davutoğlu da, “5 Ocak’ta öyle bir toplantı yok” açıklamasından önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşüp teyidini almış. 

....

Tartışmayı, 5 Ocak’ta olmasa da büyük ihtimalle yine ocak ayında bir Bakanlar Kurulu Toplantısı’na başkanlık etmesi beklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bitirecek.

YORUMLAR 5
  • satıbey 9 yıl önce Şikayet Et
    5 ocağı sabırsızlıkla bekliyoruz ama yolsuzluk komisyonunun ne karar vereceğini bakanlar kuruluna kimin başkanlık edeceği pek önemli değil zaten başkan belli
    Cevapla
  • Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Olta atildi, Ama hocamiz sayın Ahmet Davutoglu, Basbakanımız bu oltay gelmedi. Dogrusu da buydu.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Tam Bağımsız Ak Saraylı Büyük Türkiye,nin Seçilmiş İlk Devlet Başkanı Evladı Osmanlı Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan,ın Zaferi, Ben abdestsiz hiçbir devlet işine imza atmadım diyen, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Hanın Ruhuna Okunmuş FATİHA dır !
    Cevapla
  • Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Osman efendi ye verilen hak ne ise bende aynisini istiyorum.... Esip gürlüyor.!
    Cevapla
  • tabi tabi 9 yıl önce Şikayet Et
    sen öyle kandır kendini osman efendi!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den müfredat açıklaması! İntegral neden yok? İşte cevabı...
Yunanistan dönere de salça oldu! Türkiye için yapılan tescil rahatsız etti