Can Dündar'dan skandal benzetme!

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Eşme köyüne Türkiye bayrağı diken askerler için çirkin bir benzetmede bulundu.

Can Dündar'dan skandal benzetme!
Can Dündar'dan skandal benzetme!
GİRİŞ 22.02.2015 15:15 GÜNCELLEME 22.02.2015 15:15
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türk ordusu sabaha karşı Suriye'de bulunan Süleyman Şah Kargı Karakolu'na bir operasyon düzenledi ve türbenin nakledileceği bir başka Suriye toprağına da Türk bayrağı dikti.

Cumhuriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni Dündar, gece yarısı Süleyman Şah Karakoluna yapılan operasyon sonrası Türk bayrağının Eşme Köyü'nde göndere çekildiği fotoğrafı 2. Dünya savaşında çekilen işgalci ABD askerlerinin fotoğrafına benzetti.

Dündar, "Operasyon fotoğrafı, tipik proraganda çalışması. 2 Dünya Savaşı'nda Amerikalılar denemişti. Ama burada ricatı örtüyor." tweetini paylaştı.

Dündar'ın kastettiği olay şuydu: 1945 yılında Japonlarla Iwo Jima adasında yaşanan kanlı muharebe esnasında ABD askerlerinin bayraklarını bir tepeye dikmelerini gösteren fotoğraf yayınlanmıştı. Bu fotoğrafın hikayesi ise daha sonra ortaya çıktı. Bayrağın ilk dikildiği anda fotoğraf çekilemediğinden daha sonra askerlerin benzer bir sahneyi kurgulamışlardı.

Bu fotoğraf Pentagon tarafından ABD kamuoyunda hem savaşa desteği arttırmak hem de o dönem çıkan 'savaş tahvilleri'nin satışını desteklemek için bir reklam kampanyasında da kullanıldı.

Oysa Türk askerinin operasyon adresi uluslararası anlaşmalara göre "Türk toprağı sayılan" Süleyman Şah Saygı Karakolu'ydu.

YORUMLAR 34
  • hicsin 9 yıl önce Şikayet Et
    Yurdumun yurtsuzu git hizmet ettigin kisilerin yurdunda yurttas ol
    Cevapla
  • Türkiyeli 9 yıl önce Şikayet Et
    sen kimdensin niyetin ne diye 77 milyon sana sormaz mı
    Cevapla
  • bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bunun karnının ağrısı ne şimdi.Abeyleri böyle konuşmasını mı? istiyorlar acaba.
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    yillar önce sayin mustafa denizli'nin bir lafi var içimizdeki irlandalilar diye bunun gibilere söylediydi
    Cevapla
  • OğuzHan dolu 9 yıl önce Şikayet Et
    yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmez bunlarada Türkiye yi bi beğendiremedik gitti beğenmiyorsan çık git nerenin kuklasıysan orada yaşamını sürdür bu ülkede daha fazla görüntü kirliliği yaratmayın artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama